Навіть короткочасне вживання напою перешкоджає поширенню коронавірусу
Німецькі учені з'ясували, який напій допомагає знижувати активність COVID-19. Ним виявився чай на основі шавлія. Про це пише biorxiv.
Спеціалісти інкубували інфіковані коронавірусом клітини з трав'яними чаями з шавлія та коріандру.
Під час дослідження було виявлено, що навіть короткочасного вживання шавлія достатньо, аби зашкодити поширенню коронавірусу. При цьому лікувальний ефект досягався не внаслідок загального противірусного ефекту, оскільки такий само напій не показав жодного ефекту проти герпесу.
На думку вірусологів, такий час можна застосовувати для профілактики коронавірусної інфекції, проте цю інформацію надалі будуть ще підтверджувати інші спеціалісти.
Раніше медики назвали напій, що допоможе зміцнити імунітет та знизить ризик захворюваності на рак.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!