Для підтримки імунної системи і боротьби з першими симптомами нездужання експерти рекомендують вживання певних вітамінних напоїв та чаїв, повідомляє MedFond.com.
Передусім зазначимо, що додавати мед і лимон треба тільки після того, коли напій стане теплим, бо в іншому випадку висока температура нівелює всі корисні властивості. Це актуально для кожного з рецептів.
Напій з імбиру, лимону та меду
Інгредієнти:
- свіжий корінь імбиру (2 см)
- лимон або лайм (2 часточки)
- мед за смаком (1 чайна ложка)

Приготування
Треба помити імбирний корінь, очистити його від шкірки та натерти на дрібній тертці (також можна використовувати блендер). Для однієї склянки вам знадобиться лише одна чайна ложка отриманого.
Натертий імбир треба залити склянкою теплої воли, вичавити туди сік лимона і додати мед. Наостанок накрийте напій кришкою та залиште його хоча б на півгодини.
Читайте також: "Пташине молоко": новий смак улюбленого десерту
Напій з мандаринів, грейпфрута й імбиру
Інгредієнти:
- рожевий грейпфрут (2-3 шт)
- мандарин (3-4 шт)
- корінь імбиру (5 см)
- невеликий пучок м'яти за смаком
- базилік за смаком (3 стебла)
- мед за смаком

Приготування:
Цитрусові треба гарно вимити, звільнити їх від шкірки і роз'єднати на дольки. Кожну варто очистити від плівки і насіння.
Після цього м'якоть збивається у блендері, а імбир миється, чиститься і натирається на середній терці. Листя краще порвати руками, а не використовувати для цього ніж.
З гілочок базиліка треба зірвати листочки, які після цього мають бути дрібно нарізані. У каструлю рекомендовано налити чисту питну воду (2 л) та довести її до кипіння. Потім зняти з вогню, додати мед, збити м'якоть цитрусових, рубану зелень і залишити напій на декілька годин, щоб він настоявся.
Наостанок лимонад треба процідити за допомогою марлі або сита. Отримане треба розлити у тару і зберігати в холодильнику.
Читайте також: Лікарі назвали 3 головні помилки, які ми робимо за сніданком
Напій з апельсина, лимона та меду
Інгредієнти:
- апельсин (4-5 шт)
- лимон (половинка)
- мінеральна вода (1,5 л)
- мед або цукор за смаком (півсклянки)
- трава тархун за смаком (3-4 гілочки)

Приготування:
Цитрусові варто якісно вимити, звільнити від плівок та насіння, бо нам потрібна лише м'якоть. Траву тархун теж треба помити, а після роз'єднати стебла та листочки.
Паралельно кип'ятимо воду, а потім вимикаємо вогонь і додаємо листочки тархуна. Воно має настоятися хоча б протягом декількох годин.
Згодом у напій треба додати м'якоть цитрусових, що ви перед цим маєте пропустити через блендер. Потім треба процідити отримане через сито або марлю. Наостанок додаєте мед і мінеральну воду. Напій можна відправити на зберігання у холодильник.
Нагадаємо, що самолікування може зашкодити вашому здоров'ю, а тому при виникненні будь-яких питань стосовно стану вашого організму варто звернутися до фахівця.
До речі, нещодавно "Дивогляд" повідомляв про рецепт смачних мінісирників на сніданок.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!