Лікарі назвали 3 головні помилки, які ми робимо за сніданком

Як почнеш день - так його і проведеш

Американський Центр науки в суспільних інтересах (CSPI) виявив, що однією з головних причин багатьох серйозних хвороб, таких як рак, діабет, серцево-судинні захворювання, хронічні респіраторні хвороби, тощо, є неправильне харчування. Про це йдеться у статті, опублікованій у Міжнародному журналі екологічних досліджень та громадського здоров’я.

Щоб покращити харчові звички людей, американські лікарі вирішили дати поради щодо того, як зробити свій сніданок корисним і здоровим. Про це пише портал Eat This, Not That.

Пропуск сніданку

Доктор медичних наук і хірург-гастроентеролог Мадхав Кумар закликав не пропускати сніданок. За його словами, перший прийом їжі запускає обмін речовин у нашому організмі, тому відсутність сніданку призводить до уповільнення метаболізму і переїдання протягом дня і, як наслідок, збільшення ваги.

Ковбаски і бекон

Ковбаски
Ковбаски
Фото: Shutterstock

Ще одна шкідлива звичка, від якої лікарі рекомендують відмовитися — їсти на сніданок перероблені м’ясні продукти (ковбаси, сосиски, бекон) і додавати у каву штучні замінники цукру. За словами доктора медичних наук Вільяма В. Лі, такий ситний сніданок може містити до 1200 ккал, а це вже більше половини денної норми.

“Їжа для сніданку, що підвищує ризик для здоров’я, як правило, включає штучні підсолоджувачі в каві та ультра-оброблені продукти, що змінюють мікробіом кишечника, та оброблене м’ясо, таке як ковбаси та бекон, які Всесвітня організація охорони здоров’я вважає канцерогенами”, - заявив доктор Лі. Він радить обирати свіжі фрукти, йогурт і яйця фермерських курей.

Читайте також: Яйце раз, яйце два: топ-5 рецептів омлетів для ідеального сніданку

Десерт на сніданок

Солодощі
Солодощі
Фото: Shutterstock

Психіатр-нутриціолог із Массачусетської лікарні Ума Найду наголошує, що вживання зранку булочок, пончиків чи солодких пластівців, які наповнені цукром і обробленими вуглеводами, спонукатимуть вас робити вибір на користь нездорової їжі пізніше протягом дня.

Харчування таким чином "може схилити вас до резистентності до інсуліну, одночасно сприяючи запаленню, що є основною причиною багатьох захворювань психічного здоров'я, таких як тривога, депресія та деменція", говорить лікар.

Раніше "Дивогляд" писав про 7 продуктів, які краще не їсти на сніданок.

Нещодавно учені також розповіли, чому пити каву перед сніданком небезпечно для здоров'я.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

Читайте більше