квас

Рецепт домашнього хлібного квасу від українського шеф-кухаря – відео

Shutterstock

Легкий та простий спосіб приготування освіжаючого напою

Одним з традиційних літніх напоїв вважається хлібний квас. Його можна придбати вже готовим у магазині, а можна зробити самостійно. Легким рецептом приготування цього напою поділився український шеф-кухар Євген Клопотенко. Про це повідомляє "Дивогляд".

Інгредієнти

  • Цукор – 70 гр; 
  • Дріжджі (живі) – 2 гр;
  • Вода – 2,5 л.

Приготування

  1. Бородинський хліб наріжте кубиками середніх розмірів та підсушіть на пательні без олії доки він не підсохне;
  2. Відріжте дріжджі, покришіть їх руками у невелику ємність та додайте 100 мл води і 2 ст.л. цукру;
  3. Перекладіть хліб в трилітрову банку, залийте його водою до самого верху, злегка перемішайте та закрийте кришкою;
  4. Залиште рідину на 3-4 дні при кімнатній температурі.

Цей квас чудово освіжатиме вас у спекотну погоду. Його також можна додати до окрошки, рецептами якої нещодавно ділився "Дивогляд"

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ