Варто звертати увагу на один важливий чинник
Турецькі учені розповіли, чому вживання чаю може загрожувати здоров’ю людини. Про це пише газета Cumhuriyet, передає "Дивогляд".
Гастроентеролог Ведат Герал попередив, що регулярне вживання чаю температурою вище 65 градусів підвищує ризик розвитку раку стравоходу.
Таких висновків учені дійшли після завершення багаторічного дослідження, у якому взяли участь 50 тисяч жителів Туреччини, Китаю, Казахстану, Таджикистану і Узбекистану, тобто країн, де поширені традиції вживання гарячих напоїв.
Дослідники також заявили, що запивання гарячого чаю холодною водою може спровокувати появу виразок в стравоході і гострого гастриту, які, в свою чергу, сприяють розвитку раку.
За словами Герала, основною причиною появи раку стравоходу є генетична схильність. Однак гарячий чай може стати тригером, який запустить розвиток хвороби.
Небезпечними факторами, які можуть спровокувати хворобу, також є куріння і вживання алкоголю.
Раніше учені виявили, що чай нормальної температури може навпаки захищати від раку. Мова передусім йде про зелений чай.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!