Чай

Зелений чай запобігає появі раку – дослідження 

Shutterstock

Він може стати базовим компонентом для препаратів від хвороби

Зелений чай містить мікроелемент EGCG, який може підвищувати рівень фактору p53 – природного протиракового білка.

Про це повідомляє інтернет-видання eurekalert!.

В результаті дослідження вчені Політехнічного інституту Ренсселера виявили, що цей білок відіграє важливу роль у відновленні пошкоджень ДНК і руйнуванні ракових клітин.

"Як молекули p53, так і EGCG надзвичайно цікаві. Мутації в p53 виявляються більш ніж у 50% випадків раку людини, в той час як EGCG є основним антиоксидантом в зеленому чаї, популярному у всьому світі напої", – розповідає професор біологічних наук в Політехнічному інституті Ренсселера Чуньюй Ван.

Вчені виявили раніше не відому пряму взаємодію між цими двома елементами та вийшли на новий шлях розробки протиракових ліків. Вони вважають, що EGCG можна буде використовувати як основу для нових типів протиракових ліків, які можуть діяти навіть на найстійкіші типи пухлин.

Раніше "Дивогляд" розповідав, чому вейп може спричинити рак грудей.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ