П'ять легких літніх десертів, які всім сподобаються Читайте по-русски

Фруктове морозиво edimdoma.ru
Влітку часто хочеться, щоб їжа буле легкою, повітряною, і щоб біля плити якнайменше стояти. Але головне, щоб це було смачно

Коли є таке розмаїття фруктів і ягід, просто неможливо втриматися від десертів. Тому 5.UA пропонує вам 5 рецептів неперевершених літніх смаколиків, з якими ви забудете про підрахунок калорій. Адже десерти – це не лише цукор. Це насамперед гарний настрій.

Морозиво із йогурта з чорницями

Морозиво із чорниць
Морозиво із чорницьsovkusom.ru

Інгредієнти:

Для основи:

  • 3 склянки натурального знежиреного йогурта;
  • 1 склянка молока;
  • 1 склянка вершків;
  • 0,7 склянки базиліку;
  • 0,7 склянки цукру;
  • 0,3 склянки кукурудзяного сиропу;
  • 1,5 ч. л. ванільного екстракту;
  • дрібка солі.

Для чорничної добавки:

  • 1,5 склянки чорниць;
  • 0,5 склянки чорничного варення;
  • 1 ст. л. цедри лимона.

За добу до початку приготування залийте листя базиліку вершками навпіл із молоком та поставте в холодильник. Потім листя базиліку вийміть, а отриману суміш використовуйте для приготування морозива.

Збийте всі інгредієнти для основи морозива віничком. Залиште на 5 хв, щоб цукор до кінця розчинився, а потім збийте ще раз. Поставте в морозилку на 2 години.

Тим часом, розімніть чорниці і змішайте їх із чорничним варенням і лимонною цедрою. Потім змішайте з йогуртовою основою морозива і покладіть у морозилку на 3-4 години. Час від часу потрібно діставати і перемішувати суміш. Якщо ж у вас є машина для приготування морозива – у вас взагалі вийде ідеальний десерт.

Фруктове морозиво

Фруктове морозиво
Фруктове морозивоfood.inmyroom.ru

Для приготування цього десерту вам знадобиться всього три інгредієнти і лише трішки часу.

  • 6 шт. ківі;
  • 2 шт. манго;
  • 200 г полуниці.

Фрукти та ягоди помити, почистити та порізати тонкими часточками. Окремо подрібнити кожен інгредієнт у блендері. Взяти формочку для морозива або прозору склянку і на третину заповнити її пюре із ківі та відправити в морозилку на 2 години. Ще третину склянки заповнити пюре із манго і теж відправити в морозильну камеру. Аналогічно вчинити із полуничним пюре.

Вишневий торт без випічки

Вишневий торт без випічки
Вишневий торт без випічкиanymenu.ru

Якщо хочеться тортика, але у спеку ніякого бажання вмикати духовку – це чудовий варіант.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 500 г сметани;
  • 500 г вишень;
  • 500 г цукру;
  • 200 г цукрового печива;
  • 100 г масла;
  • 50 г желатину;
  • 1 пакетик вишневого желе.

Замочіть желатин у 400 мл води і залиште набухати. Печиво перемеліть на крихти і змішайте з розтопленим маслом. Сформуйте із отриманої маси корж і викладіть на дно підготованої форми.

Приготуйте вишневе желе за рецептом на упаковці і залиште його охолоджуватися.

Збийте сир зі сметаною та цукром до однорідної маси. Додайте туди желатин і це раз збийте. Із половини очищених від кісточок вишень зробіть пюре і додайте до сирного крему, перемішайте.

Залийте корж із печива кремом та покладіть у холодильник. Коли желатин у кремі схопиться, викладіть решту вишень та залийте зверху вишневим желе. Знову покладіть у холодильник. Коли все застигне, ви отримаєте чудовий смачний торт.

Ожиновий сорбет

Ожиновий сорбет
Ожиновий сорбетDepositphotos

Інгредієнти:

  • 240 мл води;
  • 250 г цукру;
  • 450 г ожини;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • 2 ст. л. ягідного лікеру (за бажанням).

Помістити цукор і воду в маленьку каструлю і варити на повільному вогні, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться (приблизно 3-5 хвилин). Кип'ятити суміш протягом ще однієї хвилини, а потім зняти з вогню. Остудити сироп у холодильнику.

Ожину перетерти в пюре за допомогою блендера (заморожену потрібно попередньо розморозити). Додати цукровий сироп і процідити через сито, щоб видалити кісточки. Перекласти у велику миску, додати лимонний сік і лікер. Поставити в холодильник, поки суміш повністю не охолоне.

Перекласти масу в машину для приготування морозива і готувати відповідно до інструкцій виробника. Якщо ж такого апарату немає, потрібно поставити ягідну суміш в морозильну камеру на 3-4 години. Вийняти сорбет, дати постояти при кімнатній температурі, а потім збити за допомогою міксера чи кухонного комбайна. Після цього повернути в морозилку ще на 3 години.

Фруктово-ягідний салат

Фруктовий салат
Фруктовий салатnetkulinara.ru

Фруктові салати можна готувати як завгодно і в яких завгодно комбінаціях. Ми пропонуємо заправити салат медово-лимонним соусом з м'ятою.

Для цього листочки м'яти із 5 гілочок потрібно відокремити від стебел і розтерти з 1 столовою ложкою цукру. У сотейник покласти 2 столові ложки меду, додати столову ложку лимонного соку і стільки ж води, довести все до кипіння на повільному вогні і варити 5 хв. Отриманий сироп трохи охолодити, а потім додати розтерту м'яту і дати настоятися 20 хвилин. Процідити через дрібне сито.

Раніше 5.UA ділився рецептами лимонадів для спекотних літніх днів, що допоможуть вам освіжитись.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegtam. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!

Попередній матеріал
Як худнуть різні типи фігури: особливості харчування і тренування
Наступний матеріал
Як вберегтися від поліцейського свавілля: практичні поради юриста
Loading...