Коли є таке розмаїття фруктів і ягід, просто неможливо втриматися від десертів. Тому 5.UA пропонує вам 5 рецептів неперевершених літніх смаколиків, з якими ви забудете про підрахунок калорій. Адже десерти – це не лише цукор. Це насамперед гарний настрій.
Морозиво із йогурта з чорницями

Інгредієнти:
Для основи:
- 3 склянки натурального знежиреного йогурта;
- 1 склянка молока;
- 1 склянка вершків;
- 0,7 склянки базиліку;
- 0,7 склянки цукру;
- 0,3 склянки кукурудзяного сиропу;
- 1,5 ч. л. ванільного екстракту;
- дрібка солі.
Для чорничної добавки:
- 1,5 склянки чорниць;
- 0,5 склянки чорничного варення;
- 1 ст. л. цедри лимона.
За добу до початку приготування залийте листя базиліку вершками навпіл із молоком та поставте в холодильник. Потім листя базиліку вийміть, а отриману суміш використовуйте для приготування морозива.
Збийте всі інгредієнти для основи морозива віничком. Залиште на 5 хв, щоб цукор до кінця розчинився, а потім збийте ще раз. Поставте в морозилку на 2 години.
Тим часом, розімніть чорниці і змішайте їх із чорничним варенням і лимонною цедрою. Потім змішайте з йогуртовою основою морозива і покладіть у морозилку на 3-4 години. Час від часу потрібно діставати і перемішувати суміш. Якщо ж у вас є машина для приготування морозива – у вас взагалі вийде ідеальний десерт.
Фруктове морозиво

Для приготування цього десерту вам знадобиться всього три інгредієнти і лише трішки часу.
- 6 шт. ківі;
- 2 шт. манго;
- 200 г полуниці.
Фрукти та ягоди помити, почистити та порізати тонкими часточками. Окремо подрібнити кожен інгредієнт у блендері. Взяти формочку для морозива або прозору склянку і на третину заповнити її пюре із ківі та відправити в морозилку на 2 години. Ще третину склянки заповнити пюре із манго і теж відправити в морозильну камеру. Аналогічно вчинити із полуничним пюре.
Вишневий торт без випічки

Якщо хочеться тортика, але у спеку ніякого бажання вмикати духовку – це чудовий варіант.
Інгредієнти:
- 500 г сиру;
- 500 г сметани;
- 500 г вишень;
- 500 г цукру;
- 200 г цукрового печива;
- 100 г масла;
- 50 г желатину;
- 1 пакетик вишневого желе.
Замочіть желатин у 400 мл води і залиште набухати. Печиво перемеліть на крихти і змішайте з розтопленим маслом. Сформуйте із отриманої маси корж і викладіть на дно підготованої форми.
Приготуйте вишневе желе за рецептом на упаковці і залиште його охолоджуватися.
Збийте сир зі сметаною та цукром до однорідної маси. Додайте туди желатин і це раз збийте. Із половини очищених від кісточок вишень зробіть пюре і додайте до сирного крему, перемішайте.
Залийте корж із печива кремом та покладіть у холодильник. Коли желатин у кремі схопиться, викладіть решту вишень та залийте зверху вишневим желе. Знову покладіть у холодильник. Коли все застигне, ви отримаєте чудовий смачний торт.
Ожиновий сорбет

Інгредієнти:
- 240 мл води;
- 250 г цукру;
- 450 г ожини;
- 2 ст. л. лимонного соку;
- 2 ст. л. ягідного лікеру (за бажанням).
Помістити цукор і воду в маленьку каструлю і варити на повільному вогні, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться (приблизно 3-5 хвилин). Кип'ятити суміш протягом ще однієї хвилини, а потім зняти з вогню. Остудити сироп у холодильнику.
Ожину перетерти в пюре за допомогою блендера (заморожену потрібно попередньо розморозити). Додати цукровий сироп і процідити через сито, щоб видалити кісточки. Перекласти у велику миску, додати лимонний сік і лікер. Поставити в холодильник, поки суміш повністю не охолоне.
Перекласти масу в машину для приготування морозива і готувати відповідно до інструкцій виробника. Якщо ж такого апарату немає, потрібно поставити ягідну суміш в морозильну камеру на 3-4 години. Вийняти сорбет, дати постояти при кімнатній температурі, а потім збити за допомогою міксера чи кухонного комбайна. Після цього повернути в морозилку ще на 3 години.
Фруктово-ягідний салат

Фруктові салати можна готувати як завгодно і в яких завгодно комбінаціях. Ми пропонуємо заправити салат медово-лимонним соусом з м'ятою.
Для цього листочки м'яти із 5 гілочок потрібно відокремити від стебел і розтерти з 1 столовою ложкою цукру. У сотейник покласти 2 столові ложки меду, додати столову ложку лимонного соку і стільки ж води, довести все до кипіння на повільному вогні і варити 5 хв. Отриманий сироп трохи охолодити, а потім додати розтерту м'яту і дати настоятися 20 хвилин. Процідити через дрібне сито.
Раніше 5.UA ділився рецептами лимонадів для спекотних літніх днів, що допоможуть вам освіжитись.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!