Картопляне пюре

Кремове та смачне: як приготувати ідеальне картопляне пюре – поради кухарів

Shutterstock

Перш за все, експерти рекомендують не шкодувати масла для страви

Кухарі на порталі Reddit поділилися секретами приготування ідеального картопляного пюре. Про це пише видання Daily Star. 

На думку багатьох експертів, страва має бути достатньо жирною. Для цього до пюре обов'язково потрібно додавати масло або вершки. Принцип "що більше – то краще" тут працює на всі 100%. Наприклад, французький шеф-кухар Людо Лефевр дотримувався формули "кілограм масла на кілограм картоплі". 

Один з кухарів радить також не забувати про сіль, якщо у пюре немає підливки. Інший пропонує домішувати до картоплі варену моркву, а потім робити вже з них пюре. 

"Морква додає приємного солодкого смаку, після цього залишається тільки додати масло", – говорить експерт. 

Крім цього, шеф-кухар Роб Ніксон рекомендує не викидати картопляне лушпиння, а додавати його до картоплі та робити пюре. За словами чоловіка, це додасть страві більш виразного смаку та кремової текстури. 

Також кухарі вважають, що важливо використовувати правильний пристрій для пюре. Наприклад, від ручного міксера краще відмовитися на користь пресу для пюре. 

Раніше шеф-кухар розповів, як приготувати ідеальну картоплю.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ