Смажена картопля

З хрумкою скоринкою: як приготувати ідеальну картоплю – секрет від шефа

Shutterstock

Головне – правильно зварити страву

Британський кухар Том Вестерленд поділився своїм секретом приготування ідеальної смаженої картоплі. Про його рецепт написало видання Daily Mirror.

Кухар радить використовувати різновиди картоплі з низьким вмістом цукру. Наприклад, "Маріс Пайпер" або "Кінг Едвард". Після очищення та нарізання картоплі на скибочки з багатьма гранями він заливає їх водою, додає сіль та ставить на вогонь. Потім потрібно довести воду до кипіння та витримати картоплю сім хвилин. 

"У цьому секрет страви. Я називаю його семихвилинним трюком", – розповідає Вестерленд. 

Кухар зливає воду, дає картоплі обсохнути, а потім трясе її у друшляку, посипаючи сіллю. Після цього картоплю потрібно покласти на деко з яловичим жиром, поставити у духовку, розігріту попередньо до 200 градусів, та готувати, допоки на картоплі не з'явиться золотиста скоринка. 

Раніше Дивогляд поділився рецептом легендарного сливового пирога від New York Times. 

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ