Популярний кулінар вирішив поділитися своїм рецептом котлет, які точно здивують справжніх поціновувачів. Про це пише "Дивогляд".
Рубані котлети з курячого філе в духовці з томатно-яблучним соусом
Інгредієнти для котлет:
- Куряче філе - 100 г
- Яйце - 1 шт.
- Цедра лимона - 1/2 ч. л.
- Ріпчаста цибуля - 1 шт.
- Мелений коріандр - 1 ч. л.
- Панірувальні сухарі - 5 ст. л.
- Сіль і перець за смаком
Для соусу:
- Томат - 1 шт.
- Яблуко - 1 шт.
- Часник - 1 зуб.
- Томатна паста - 1-2 ст. л.
- Вода - 50-70 мл
- Петрушка - 2-3 гілочки
- Сіль і перець за смаком
Приготування:
Візьміть 500 г курячого філе, дрібно порубайте гострим ножем, перетворюючи його в рубаний фарш. Додайте до смаку сіль і перець, а також 1 ч. л. коріандру та ½ ч. л. цедри лимона.
Візьміть одну ріпчасту цибулю та натріть на крупній тертці. Так котлети стануть ще соковитішими та більш насиченими за смаком.
Вбийте у фарш яйце та дуже добре перемішайте.

Сформуйте невеликі котлетки і запаніруйте в 5 ст. л. сухарів. Викладіть котлетки на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 15-20 хвилин. Тут важливо не пересушити котлети, але і повністю їх пропекти, щоб в середині не було сирого рубаного фаршу.
Тим часом приготуйте томатно-яблучний соус. У сотейнику з'єднайте томат, нарізаний дрібними кубиками із яблуком, попередньо натертим зі шкіркою на крупній тертці. Додайте подрібнений зубчик часнику, 1-2 ст. л. томатної пасти, 50-70 мл води і дрібно порізані 2-3 гілочки петрушки. Додайте до смаку сіль і перець, тушкуйте 3 хвилини.

Готовий соус перебийте блендером до стану пюре. Подавайте готові рубані котлети з томатно-яблучним соусом.
Вам також сподобається: Пухкі мов хмаринки: рецепт найсмачніших пиріжків з абрикосами з ромом
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!