Аджика

Пікантна аджика на зиму: сімейний рецепт Тетяни Литвинової

momsdish.com

Смачне доповнення до будь-якої страви

Хоча аджика – це приправа, родом із Абхазії, вона дуже полюбилася українцям. Гостро-солодкуватий присмак цього соусу здатен прикрасити не лише будь-яку страву, а й звичайний шматочок хліба. Про це пише "Дивогляд".

Відома кухарка Тетяна Литвинова поділилася своїм сімейним рецептом аджики, яку можна закривати на зиму.

Рецепт аджики від Тетяни Литвинової

Інгредієнти:

  • Помідори - 2,5 кг
  • Перець солодкий - 750 г
  • Перець гострий - 20 г
  • Часник - 60 г
  • Сіль - 1,5 ст.л.
  • Цукор - 1,5 ст.л.
  • Олія (будь-яка рафінована, бажано оливкова) - 100 мл
  • Коріандр - 0,5 ч.л.

Приготування:

Очистіть помідори від плодоніжок і подрібніть на м’ясорубці до пюреподібного стану.

Пересипте помідори у каструлю, додайте олію і покладіть на вогонь. Доведіть до кипіння і прикрутіть. Періодично помішуйте. Об’єм має зменшитися вдвічі.

Подрібніть на м’ясорубці гострий і солодкий перець. Додайте до помідорів і уварюйте ще 20 хв.

Потім подрібніть часник і теж додайте до соусу. Після цього можна додавати сіль, цукор і коріандр.

Аджика готова! Її можна їсти одразу, а можна закатати у банки і поласувати пікантною приправою взимку.

Читайте також: Як правильно стерилізувати банки для консервації: 4 найкращі способи

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ