Смачне доповнення до будь-якої страви
Хоча аджика – це приправа, родом із Абхазії, вона дуже полюбилася українцям. Гостро-солодкуватий присмак цього соусу здатен прикрасити не лише будь-яку страву, а й звичайний шматочок хліба. Про це пише "Дивогляд".
Відома кухарка Тетяна Литвинова поділилася своїм сімейним рецептом аджики, яку можна закривати на зиму.
Рецепт аджики від Тетяни Литвинової
Інгредієнти:
- Помідори - 2,5 кг
- Перець солодкий - 750 г
- Перець гострий - 20 г
- Часник - 60 г
- Сіль - 1,5 ст.л.
- Цукор - 1,5 ст.л.
- Олія (будь-яка рафінована, бажано оливкова) - 100 мл
- Коріандр - 0,5 ч.л.
Приготування:
Очистіть помідори від плодоніжок і подрібніть на м’ясорубці до пюреподібного стану.
Пересипте помідори у каструлю, додайте олію і покладіть на вогонь. Доведіть до кипіння і прикрутіть. Періодично помішуйте. Об’єм має зменшитися вдвічі.
Подрібніть на м’ясорубці гострий і солодкий перець. Додайте до помідорів і уварюйте ще 20 хв.
Потім подрібніть часник і теж додайте до соусу. Після цього можна додавати сіль, цукор і коріандр.
Аджика готова! Її можна їсти одразу, а можна закатати у банки і поласувати пікантною приправою взимку.
Читайте також: Як правильно стерилізувати банки для консервації: 4 найкращі способи
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!