Масниця вже зовсім скоро, а отже саме час записати собі рецепти смачних млинців
Млинці вважаються традиційною стравою на Масляну. І, хоча це не українське свято, але чому б не потішити себе смачною стравою. Просто так, без приводу.
"Дивогляд" пропонує вам 5 найсмачніших рецептів млинців з солоними і солодкими начинками.
Млинці на молоці з лососем і м'яким сиром

Млинці з лососем
Фото: Depositphotos
Інгредієнти:
- молоко – 0,5 л;
- яйця – 5 шт.;
- пшеничне борошно – 10 ст. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- цукор – 2 ст. л.;
- олія – 2 т. л.;
- слабосолоний лосось – 200 г;
- плавлений сирок – 300 г;
- вершкове масло – 50 г;
- майонез – 3 ст. л.;
- кріп – 1 пучок;
- базилік – для прикраси.
Приготування:
- Добре перемішайте міксером молоко з яйцями так, щоб не залишилося грудочок. Додайте сіль і цукор. Потім поступово додавайте борошно і перемішуйте. Потім за допомогою черпака вилийте тісто на сковороду і обсмажте з обох сторін. Набирайте тісто в черпак приблизно до половини, щоб млинці вийшли тоненькими.
- Наріжте лосось на дрібні шматочки. Потім на середній тертці натріть плавлені сирки. Кріп дрібно наріжте. Додайте майонез і ретельно перемішайте всі інгредієнти.
- Розкладіть млинець на рівній поверхні і по всьому його діаметру викладіть начинку. Потім заверніть млинець у трубочку. Коли всі млинці будуть сформовані, складіть їх в окрему ємність і поставте на кілька годин у холодильник, щоб вони встигли просочитися.
- Перед подачею кожну трубочку розріжте під кутом навскоси на дві рівні частини. Прикрасьте млинці з лососем базиліком.
Млинці на воді з рікотою та сиром

Млинці
Фото: Shutterstock
Інгредієнти:
- фільтрована вода – 1 склянка;
- молоко – 0,5 склянки;
- яйця – 4 шт.;
- вершкове масло – 5 ст. л.;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- пшеничне борошно – 1,5 склянки;
- сир – 450 гр;
- рікота – 425 гр;
- ванілін – 1 ч. л.;
- лимонна цедра – 2 ч. л.;
- цукор – 2 ст. л.
Приготування:
- Просійте борошно в глибоку миску через дрібне сито. До нього додайте три яйця, солі і вершкове масло. Гарненько розмішайте, потім поступово влийте молоко і чисту воду, при цьому постійно помішуйте. Доведіть тісто до однорідної консистенції, потім помістіть в холодильник приблизно на годину, щоб тісто могло настоятися.
- Добре підігрійте пательню, вилийте за допомогою ополоника тісто тонким шаром. Обсмажуйте до рум'яного кольору з обох сторін. Готові млинці складайте один на одного.
- З'єднайте сир з рікотою, потім викладіть цю суміш в друшляк і підвісьте його, щоб стікала рідина. У такому положенні молочна суміш має бути 1,5-2 години, періодично придавлюйте її.
- Після цього додайте цукор, ванілін, одне яйце. Потім збийте суміш за допомогою міксера до однорідного стану.
- На середину кожного млинчика столовою ложкою викладайте сирну начинку. Потім загорніть млинці конвертиками.
- Обсмажте готові млинці з обох боків на маленькому вогні. Готові гарячі млинці подавайте з полуницею та лимонною цедрою.
Пухкі млинці з ікрою

Млинці з ікрою
Фото: Depositphotos
Інгредієнти:
- дріжджі – 25 гр;
- молоко – 0,5 л;
- цукор – 4 ч. л.;
- яйця – 3 шт.;
- вершкове масло – 300 гр;
- пшеничне борошно – 20 ст. л.;
- червона ікра – 200 гр;
- сіль – за смаком.
Приготування:
- Вершкове масло заздалегідь розімніть при кімнатній температурі.
- В миску наливаємо півсклянки теплого молока, насипаємо дві чайні ложки цукру і розмішуємо вінчиком до повного розчинення. У цій суміші розводимо дріжджі і ставимо їх в тепле місце на 30 хвилин (наприклад, на батарею).
- Збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера, додаємо сіль і вершкове масло. Знову перемішуємо.
- Коли дріжджі розійдуться, на поверхні повинні з'явиться бульбашки. Виливаємо дріжджі в яєчно-масляну суміш, додаємо решту теплого молоко, 10 столових ложок борошна додаємо не відразу, а поступово і гарненько вимішуємо.
- Маса повинна вийти без грудочок. Тісто має бути, як густа сметана. Ставимо його в тепле місце приблизно на годину, щоб воно піднялося.
- Беремо пательню, добре змащуємо маслом і починаємо випікати млинці з обох боків до золотистого кольору. Ополоником наливаємо тісто на пательню і, обертаючи її, рівномірно розподіляємо тісто по всій поверхні.
- Зачекайте, поки млинці охолонуть. Намажте їх ікрою і заверніть у трубочки або в конвертики. Ікру можна використовувати як червону, так і чорну.
Млинці на воді із зеленою цибулею

Млинці із зеленою цибулею
Фото: Depositphotos
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 200 гр;
- дистильована вода – 100 мл;
- сіль – 1 ч. л.;
- зелена цибуля – 1 пучок;
- оливкова олія – 50 мл.
Приготування:
-
- Просійте борошно за допомогою сита. Потім поступово додавайте воду, сіль і замісіть тісто руками. Перемішуйте до тих пір, поки маса не стане однорідною і не почне сильно липнути до рук. Далі посипте стіл і качалку борошном.
- Одержану грудку тіста поділіть на вісім рівних частин. Кожну розкатайте в тонкий пласт, з приблизною товщиною в два-три міліметра.
- Зелену цибулю промийте під проточною водою, потім добре струсіть, аби позбавитися зайвої рідини. Подрібніть цибулю досить дрібно, з товщиною до 7 міліметрів.
- На розкатаний млинець за допомогою кухонного пензлика нанесіть оливкову олію. Те саме зробіть з іншими частинами тіста. На кожну з них рівномірно посипте подрібнену зелену цибулю. Закрутіть тісто в щільний рулетик і натисніть на нього рукою, аби він отримав плоску форму.
- Обсмажуйте з обох боків до золотистої скоринки. Готові млинці можна розрізати на трикутники і подати зі сметаною.
Солодкі млинці з яблуками

Млинці з яблуками
Фото: Depositphotos
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 100 гр;
- яйця – 2 шт.;
- молоко – 200 мл;
- рослинна олія – 1 ст. л.;
- сіль – за смаком;
- вершкове масло – 2 ст. л.;
- яблука – 3 шт.;
- цукор – 2 ст. л.
Приготування:
- Яйця з цукром збийте міксером до повного розчинення цукру та легкої піни. Після цього додайте молоко і сіль, і знову все добре збийте.
- Потім поступово висипте борошно і ретельно перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Далі додайте олію, перемішайте і залишіть тісто в такому стані на 20-30 хвилин
- З яблук зніміть шкірку, приберіть серцевину, насіння і наріжте на шматочки розміром до двох сантиметрів.
- На пательню додаємо вершкове масло, додаємо цукор, доводимо компоненти до карамельного кольору. Потім додаємо подрібнені яблука і тушкуємо їх до м'якого стану.
- Насмажте млинців. Наберіть в ополоник трохи рідкого тіста і рівномірно розлийте його по всій пательні. Обсмажуйте млинці приблизно 2-3 хвилини з кожного боку.
- Коли млинці трохи охолонуть, за допомогою столової ложки покладіть трохи яблук на млинець і закрутіть їх в конвертик. Перед подачею до млинців можна додати сметану або полити солодким сиропом.
Якщо ж ви турбуєтеся про свою фігуру, ось вам 5 простих рецептів дієтичних і низькокалорійних млинців.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram – Дивогляд 5.UA.