З лососем, сиром чи яблуками: топ-5 рецептів млинців із начинками

Масниця вже зовсім скоро, а отже саме час записати собі рецепти смачних млинців

Млинці вважаються традиційною стравою на Масляну. І, хоча це не українське свято, але чому б не потішити себе смачною стравою. Просто так, без приводу.

"Дивогляд" пропонує вам 5 найсмачніших рецептів млинців з солоними і солодкими начинками.

Млинці на молоці з лососем і м'яким сиром

Млинці з лососем
Млинці з лососем
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • молоко – 0,5 л;
  • яйця – 5 шт.;
  • пшеничне борошно – 10 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • олія – 2 т. л.;
  • слабосолоний лосось – 200 г;
  • плавлений сирок – 300 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • майонез – 3 ст. л.;
  • кріп – 1 пучок;
  • базилік – для прикраси.

Приготування:

  1. Добре перемішайте міксером молоко з яйцями так, щоб не залишилося грудочок. Додайте сіль і цукор. Потім поступово додавайте борошно і перемішуйте. Потім за допомогою черпака вилийте тісто на сковороду і обсмажте з обох сторін. Набирайте тісто в черпак приблизно до половини, щоб млинці вийшли тоненькими.
  2. Наріжте лосось на дрібні шматочки. Потім на середній тертці натріть плавлені сирки. Кріп дрібно наріжте. Додайте майонез і ретельно перемішайте всі інгредієнти.
  3. Розкладіть млинець на рівній поверхні і по всьому його діаметру викладіть начинку. Потім заверніть млинець у трубочку. Коли всі млинці будуть сформовані, складіть їх в окрему ємність і поставте на кілька годин у холодильник, щоб вони встигли просочитися.
  4. Перед подачею кожну трубочку розріжте під кутом навскоси на дві рівні частини. Прикрасьте млинці з лососем базиліком.

Млинці на воді з рікотою та сиром

Млинці
Млинці
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • фільтрована вода – 1 склянка;
  • молоко – 0,5 склянки;
  • яйця – 4 шт.;
  • вершкове масло – 5 ст. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • пшеничне борошно – 1,5 склянки;
  • сир – 450 гр;
  • рікота – 425 гр;
  • ванілін – 1 ч. л.;
  • лимонна цедра – 2 ч. л.;
  • цукор – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Просійте борошно в глибоку миску через дрібне сито. До нього додайте три яйця, солі і вершкове масло. Гарненько розмішайте, потім поступово влийте молоко і чисту воду, при цьому постійно помішуйте. Доведіть тісто до однорідної консистенції, потім помістіть в холодильник приблизно на годину, щоб тісто могло настоятися.
  2. Добре підігрійте пательню, вилийте за допомогою ополоника тісто тонким шаром. Обсмажуйте до рум'яного кольору з обох сторін. Готові млинці складайте один на одного.
  3. З'єднайте сир з рікотою, потім викладіть цю суміш в друшляк і підвісьте його, щоб стікала рідина. У такому положенні молочна суміш має бути 1,5-2 години, періодично придавлюйте її.
  4. Після цього додайте цукор, ванілін, одне яйце. Потім збийте суміш за допомогою міксера до однорідного стану.
  5. На середину кожного млинчика столовою ложкою викладайте сирну начинку. Потім загорніть млинці конвертиками.
  6. Обсмажте готові млинці з обох боків на маленькому вогні. Готові гарячі млинці подавайте з полуницею та лимонною цедрою.

Пухкі млинці з ікрою

Млинці з ікрою
Млинці з ікрою
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • дріжджі – 25 гр;
  • молоко – 0,5 л;
  • цукор – 4 ч. л.;
  • яйця – 3 шт.;
  • вершкове масло – 300 гр;
  • пшеничне борошно – 20 ст. л.;
  • червона ікра – 200 гр;
  • сіль – за смаком.

Приготування:

  1. Вершкове масло заздалегідь розімніть при кімнатній температурі.
  2. В миску наливаємо півсклянки теплого молока, насипаємо дві чайні ложки цукру і розмішуємо вінчиком до повного розчинення. У цій суміші розводимо дріжджі і ставимо їх в тепле місце на 30 хвилин (наприклад, на батарею).
  3. Збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера, додаємо сіль і вершкове масло. Знову перемішуємо.
  4. Коли дріжджі розійдуться, на поверхні повинні з'явиться бульбашки. Виливаємо дріжджі в яєчно-масляну суміш, додаємо решту теплого молоко, 10 столових ложок борошна додаємо не відразу, а поступово і гарненько вимішуємо.
  5. Маса повинна вийти без грудочок. Тісто має бути, як густа сметана. Ставимо його в тепле місце приблизно на годину, щоб воно піднялося.
  6. Беремо пательню, добре змащуємо маслом і починаємо випікати млинці з обох боків до золотистого кольору. Ополоником наливаємо тісто на пательню і, обертаючи її, рівномірно розподіляємо тісто по всій поверхні.
  7. Зачекайте, поки млинці охолонуть. Намажте їх ікрою і заверніть у трубочки або в конвертики. Ікру можна використовувати як червону, так і чорну.

Млинці на воді із зеленою цибулею

Млинці із зеленою цибулею
Млинці із зеленою цибулею
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 200 гр;
  • дистильована вода – 100 мл;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • оливкова олія – 50 мл.

Приготування:

    1. Просійте борошно за допомогою сита. Потім поступово додавайте воду, сіль і замісіть тісто руками. Перемішуйте до тих пір, поки маса не стане однорідною і не почне сильно липнути до рук. Далі посипте стіл і качалку борошном.
    2. Одержану грудку тіста поділіть на вісім рівних частин. Кожну розкатайте в тонкий пласт, з приблизною товщиною в два-три міліметра.
    3. Зелену цибулю промийте під проточною водою, потім добре струсіть, аби позбавитися зайвої рідини. Подрібніть цибулю досить дрібно, з товщиною до 7 міліметрів.
    4. На розкатаний млинець за допомогою кухонного пензлика нанесіть оливкову олію. Те саме зробіть з іншими частинами тіста. На кожну з них рівномірно посипте подрібнену зелену цибулю. Закрутіть тісто в щільний рулетик і натисніть на нього рукою, аби він отримав плоску форму.
    5. Обсмажуйте з обох боків до золотистої скоринки. Готові млинці можна розрізати на трикутники і подати зі сметаною.

Солодкі млинці з яблуками

Млинці з яблуками
Млинці з яблуками
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 100 гр;
  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 200 мл;
  • рослинна олія – 1 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • вершкове масло – 2 ст. л.;
  • яблука – 3 шт.;
  • цукор – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Яйця з цукром збийте міксером до повного розчинення цукру та легкої піни. Після цього додайте молоко і сіль, і знову все добре збийте.
  2. Потім поступово висипте борошно і ретельно перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Далі додайте олію, перемішайте і залишіть тісто в такому стані на 20-30 хвилин
  3. З яблук зніміть шкірку, приберіть серцевину, насіння і наріжте на шматочки розміром до двох сантиметрів.
  4. На пательню додаємо вершкове масло, додаємо цукор, доводимо компоненти до карамельного кольору. Потім додаємо подрібнені яблука і тушкуємо їх до м'якого стану.
  5. Насмажте млинців. Наберіть в ополоник трохи рідкого тіста і рівномірно розлийте його по всій пательні. Обсмажуйте млинці приблизно 2-3 хвилини з кожного боку.
  6. Коли млинці трохи охолонуть, за допомогою столової ложки покладіть трохи яблук на млинець і закрутіть їх в конвертик. Перед подачею до млинців можна додати сметану або полити солодким сиропом.

Якщо ж ви турбуєтеся про свою фігуру, ось вам 5 простих рецептів дієтичних і низькокалорійних млинців.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше