Правильний догляд є важливим критерієм здорового та молодого обличчя, однак не єдиним. Не секрет, що наш зовнішній вигляд цілком залежить від раціону харчування.
Саме тому "Дивогляд" підготував для вас підбірку продуктів, які необхідно вживати щодня для перешкоджання появі зморщок.
Червона риба
Будь-яка риба є джерелом корисних поліненасичених жирних кислот Омега-3 та Омега-6, однак вживання саме червоної риби забезпечує шкірі людини зволоження та підтягнутість, тим самим перешкоджаючи появі заломів, які з часом перетворюються на зморшки. Крім того, червона риба значно зменшує рівень запалень на шкірі та запобігає виникненню акне.
Морква
Моркву відносять до групи продуктів, цілком безпечних та надзвичайно корисних для нашого організму. І це дійсно так! Овоч містить у собі ретинол і бета-керотин. Саме ці два компоненти виступають на захист нашої шкіри, а у поєднанні із вітаміном D забезпечують їй антиоксидантний ефект, який і перешкоджає старінню та появі зморшок.
Читайте також: Овочеві роли з соусом: найпростіший рецепт страви від українського шеф-кухаря.
Авокадо
Ще один продукт, який містить у собі необхідну кількість корисних жирів, які насичують наш організм і сприяють схудненню. Серед головних жирних кислот авокадо варто виокремити лютеїн і зеаксантин, адже саме вони надають нашій шкірі еластичності та подовжують її молодість.
Броколі
Цей продукт є чудовим супутником у пошуку природнього колагену, який має неабиякий позитивний вплив на нашу шкіру. З роками, наш організм виробляє все менше ниткоподібного білку, тож, щоб заново запустити стимуляцію його вироблення, необхідно спожити необхідну кількість вітаміну С, який і можна здобути з броколі.
Помідор
Цей продукт виконує ті ж самі функції, що й броколі. Він також містить у собі рекомендовану кількість вітаміну С, який запускає синтезі колагену. Окрім цього, томати корисні своїм каротиноїдним пігментом лікопін, який здатен захистити нашу шкіру від ультрафіолетового випромінювання та запобігти появі зморшок.
А як ви боретеся зі старінням шкіри?
Читайте також: Учені назвали продукт, який може знизити ризик смерті на чверть.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" повідомляв, що українці розробили додаток, який визначає наявність шкідливих добавок у харчових продуктах.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!