сканування продуктів

Українці розробили додаток, який визначає наявність шкідливих добавок у харчових продуктах 

Depositphotos

Для аналізу необхідно відсканувати штрих-код товару

Українці створили стартап Foodstr, який може аналізувати наявність у харчових продуктах шкідливих добавок. Засновниками стали українці Іван Іванов, Михайло Мінов і Павло Ковальов. Про це повідомляє ain.ua. 

Додаток працює за механізмом сканування. Використовуючи камеру користувач сканує штрих-код. Одразу ж система знаходить товар в базі даних, аналізує склад і оцінює користь та шкоду компонентів, які містить продукт.

"Ми вже не довіряємо тому, що пишуть на етикетках, але не розуміємо, як відрізнити якісний товар від красиво упакованих "бульбашок". Дійсно, як звичайна людина може зрозуміти, чи шкідлива якась "єшка" для організму їхньої дитини або родича? Ми постаралися максимально спростити визначення та аналіз складу продукту", – розповідають автори додатку.

foodstr
foodstr
Фото: ain.ua

Для запуску мобільного додатку засновники особисто інвестували в нього близько $70 тисяч. За 3 місяці його завантажили понад 10 тисяч користувачів.

Раніше повідомлялось, що в Японії відкрили магазин із обслуговуванням покупців за їхніми біометричними даними.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ