На нашій кухні може зберігатися безліч бомб сповільненої дії. Фахівець з харчування Баварського центру споживачів Даніела Крело назвала 9 таких продуктів, які можуть бути смертельно небезпечними через наявність в них певних речовин. Про це пише видання Focus.
- На першому місці серед небезпечних продуктів опинилися смажені ковбаски. Вони містять багато жирів і солі, які призводять до ризику розвитку серцево-судинних і онкологічних захворювань.
- Далі йдуть консерви, в упаковках яких міститься шкідливий бісфенол А, здатний привести до порушення розвитку у дітей, раку і безпліддя.
- На третьому місці у списку Крело опинилася риба. Здавалося б, це продукт не може бути шкідливим. Однак, риба може бути забруднена ртуттю. Це залежить не тільки від виду і віку риби, але і від середовища її проживання. Найбільш небезпечними видами риби вважаються тунець у риба-меч.
Цікаво, що тунець воночас вважається найкориснішим і найдорожчим видом риби.
- Не варто вживати багато шліфованого білого рису, бо у ньому міститься у 10 разів більше миш’яку, ніж в інших злаках. Раніше ми розповідали, як правильно варити рис, щоб зменшити у ньому концентрацію небезпечних речовин.
- Ще один небезпечний продукт — смачні солодкі пончики. Попри високий вміст цукру, вони шкідливі через те, що часто випікаються на дешевій пальмовій олії, яка є канцерогеном.
Читайте також: Яка харчова звичка небезпечна для імунітету – вчені
- Шкідлива і олія, що міститься у попкорні для мікрохвильової печі. Попкорн небезпечний також надзвичайно підвищеним вмістом цукру, солі, ароматизаторів, а також диацетилу - речовини, яка при вдиханні викликає хвороби легенів.
Читайте також: Від соняшникової до льняної: яку олію обрати для споживання та догляду за шкірою
- Дослідження медиків показують, що часте вживання картоплі фрі і чипсів може вдвічі підвищити ризик смерті. Окрім підвищеного вмісту солі та жирів, у цих продуктах є акриламід — речовина, яка викликає рак.
- Ще одна небезпечна страва — заморожена піца, призначена для приготування в духовці. Часте її вживання також може підвищити ризик появи раку.
- Звичайно ж усі знають про небезпеку солодких газованих напоїв. Цукор і штучні ароматизатори в них підвищують ризик діабету другого типу та ожиріння.
Раніше "Дивогляд" розповідав про 5 корисних жирних продуктів, які незаслужено "демонізуються".
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!