Риба є незамінним компонентом здорового продуктового кошика людини. Окрім славнозвісних жирних кислот Омега-3 і Омега-6, у ній міститься ще безліч інших витамінів, які сприятливо впливають на людський організм.
Додавати рибу до свого раціону лікарі рекомендують щонайменше двічі на тиждень. Однак варто знати, якому з видів варто надати перевагу. Саме тому "Дивогляд" вирішив розповісти вам про користь найбільш популярних сортів даного продукту.
Тунець
Перше місце рейтингу корисності риби варто віддати саме цьому виду. За вмістом вітамінів і поживних речовин тунець є лідером серед інших. Його м'ясо – чистий протеін і джерело вітаміну D. Він майже не містить жиру, натомість включає в себе такі елементи, як цинк, фосфор, кальцій та селен.
Сьомга
Лише у 100 грамах цього сорту риби міститься половина денної норми легкозасвоюваного білка, необхідного для організму людини. При цьому вона майже не містить вуглеводів.
Сьомга включає до свого складу йод, фосфор, кальцій, натрій, калій, магній, фтор та цинк та селен. Останній значно підсилює репродуктивні функції організму людей, сприяє сексуальному потягу і перешкоджає передчасному старінню шкіри. Тож можна стверджувати, що сьомга є неоціненно корисною як для чоловіків, так і для жінок.
Форель
Найменш калорійна з роду лососевих. Червона риба сприятливо впливає на роботу ендокринної системи та правильне формування кісток.
Особливо корисною форель буде для вагітних жінок. За рахунок великої кількості вітаміну D і нікотинової кислоти, вона сприяє правильному формуванню плода і запобігає перериванню вагітності.
Тріска
Вживання цієї риби призведе до зміцнення імунітету, нервової системи та кісток. М'ясо тріски містить 19% білка і лише 0,3% жиру.
Тріска наділена антидепресивними властивостями. Лише одна порція цієї риби може покращити ваш настрій і допоможе боротися зі стресами.
Оселедець
Завершує наш рейтинг корисної риби найпопулярніший оселедець, який є частим гостем на столі у будь-якій родині. І це не дивно, оскільки саме цей сорт риби є найбюджетнішим та неймовірно смачним.
Серед основних корисних властивостей оселедця варто відмітити його здатність сприятливо впливати на нервову і травну системи організму та блокувати розмноження жирових клітин.
А яка з перелічених видів риб найчастіше зустрічається у вашому раціоні?
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав про 5 корисних жирних продуктів, які незаслужено "демонізуються".
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!