У рисі міститься в 10 разів більше миш'яку, ніж в інших злаках
Учені з Шеффілдського університету у Великій Британії розкрили спосіб правильного приготування рису, щоб продукт позбувся небезпечного канцерогену. Стаття опублікована в журналі Science of The Total Environment.
За даними дослідників, якщо рис правильно зварити, з нього зникає від 50% (у коричневому рисі) до 74% (у білому рисі) миш’яку, який є водорозчинним канцерогеном і легко накопичується в цьому продукті. У рисі міститься в 10 разів більше миш'яку, ніж в інших злаках.
Щоб правильно приготувати рис, потрібно використовувати доступний в домашніх умовах метод, званий пропарюванням з абсорбцією. Для цього потрібно пропарити рис у попередньо перевареній воді впродовж п'яти хвилин, після чого воду злити. На другому етапі рис вариться на повільному вогні, доки не вбере в себе воду.
Раніше "Дивогляд" ділився порадою, як правильно варити яйця, щоб їх легко було почистити.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!