Сардини

Забудьте про сьомгу та скумбрію – експерти назвали рибу, яка має потужний оздоровчий ефект

Fengyou Wan / Unsplash

Найдешевша і найздоровіша риба у супермаркеті

Один із найкращих виборів серед морепродуктів для тих, хто турбується про вміст ртуті у харчах, – сардини. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на msn.

За даними Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA), ця риба має один із найнижчих показників ртуті серед усіх досліджених – усього 0,013 частини на мільйон. До групи морепродуктів із незначним вмістом ртуті також належать деякі молюски та ракоподібні – зокрема креветки, устриці та гребінці. Вони є чудовим вибором для тих, хто хоче додати до свого раціону дари моря без ризику для здоров’я.

Ртуть у високих концентраціях може бути небезпечною – регулярне її споживання пов’язують із порушеннями роботи головного мозку, серцево-судинної та дихальної систем, послабленням імунітету та навіть нирковою недостатністю. І хоча основним джерелом ртуті для людини є риба, цілковита відмова від морепродуктів – не завжди вихід, адже вони містять важливі мікроелементи та жирні кислоти, необхідні для нормального функціонування організму.

Сардини – виняток, який поєднує користь і безпечність. Їх можна вживати навіть у консервованому вигляді: вони мають приємний смак, зручні у зберіганні та не потребують кулінарної обробки. Ви можете додати сардини до пасти з лимонним соусом, зробити простий сендвіч або використати їх як закуску – швидко, смачно та корисно.

Ба більше, сардини – це джерело кальцію, заліза, калію, вітаміну Е та низки інших вітамінів і мінералів. Особливо цінним цей продукт буде для людей, які не споживають молочні продукти, адже в сардинах багато кальцію, особливо якщо вони з кісточками.

Втім, варто врахувати, що консервовані сардини можуть містити чимало солі. Тому людям із підвищеним тиском або проблемами з нирками краще обирати свіжу рибу – її можна посмажити або приготувати у духовці зі спеціями. Таким чином ви отримаєте всі переваги сардин без зайвого натрію.

Зрештою, сардини – це не лише смачно, а й надзвичайно корисно. А їхній низький рівень ртуті робить їх безпечним вибором для вашого здоров’я.

Раніше "Дивогляд" розповідав про те, як правильно обрати корисну та безпечну рибу.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ