Про це пише "Дивогляд" із посиланням на Eat This! Not that!.
Гарбуз

За словами дієтологині Цзінань Банна, гарбуз багатий не лише поживними речовинами, а й клітковиною. Гарбуз втамовує голод і позбавить необхідності в калорійних перекусах між прийомами їжі. А ще, цей овоч на 90% складається із води, що робить його низькокалорійним та придатним для схуднення.
Фахівці порадили додавати гарбузове пюре без цукру в супи та смузі або змішувати його з вівсяними пластівцями та горіховою пастою.
У гарбузах корисною є не лише м’якоть, а й насіння.
Читайте також: Привіт, жовтню: 8 найсмачніших страв із гарбуза на всі випадки життя
"Це насіниння невелике, але його користь величезна, — каже нутриціологиня Кейт Вілсон Макгоуен, засновниця Bittersweet Nutrition, - Гарбузове насіння багате поживними речовинами, які, як відомо, сприяють схудненню: клітковина, білок і ненасичені жирні кислоти. Жменя гарбузового насіння містить значну кількість корисних жирів, 7 грамів білка (так само, як яйце), залізо , магній і цинк. Оскільки гарбузове насіння багате магнієм і цинком, воно допомагає підвищити імунітет і зменшити запалення. Здоровий рівень магнію важливий для вашого кров'яного тиску, рівня цукру в крові, а також здоров'я серця і кісток".
Експерт з харчування Тріста Бест рекомендує їсти восени мускатний гарбуз. Його можна використовувати в супах та тушкованих стравах або додавати смаженим в осінній салат із насінням соняшника та журавлиною.

Ще один корисний різновид гарбуза – жолудевий. За великого об’єму він має доволі малу калорійність. Тож ваш шлунок буде заповнений без загрози для талії. Дієтологи радять запікати такий гарбуз з корицею і медом або тушкувати з м’ясом.
Читайте також: Смакує навіть м'ясоїдам: рецепт смаженого гарбуза із зеленню
Яблука

Яблука вважають одним із найкорисніших продуктів у світі. Одне велике яблуко зі шкіркою містить 5,4 г клітковини – це 19% від денної норми.
Банна зазначає, що яблука пов’язані з багатьма іншими перевагами для здоров’я. Вони допомагають запобігти певним хронічним захворюванням, таким як рак, серцево-судинні захворювання, астма та хвороба Альцгеймера.
Огляд у журналі Advances in Nutrition за 2011 рік вказує на те, що яблука допомагають регулювати вагу, а також покращити здоров’я кісток, захист шлунково-кишкового тракту, функцію легенів і зменшують пов’язане зі старінням зниження когнітивних функцій.
Спробуйте занурити скибочки яблук у мигдальну олію для здорового, але ситного перекусу, подрібніть їх і киньте в салат з капусти та волоських горіхів або додайте тонкі скибочки в бутерброд з індичкою, щоб отримати солодкий і ситний смаколик.
Читайте також: З лососем, сиром чи яблуками: топ-5 рецептів млинців із начинками
Брюссельська капуста

У боротьбі за стрункість допоможе брюссельська капуста. Дієтологиня Ліза Янг розповіла, що вона чудово поєднується з нежирними білками, такими як риба чи курка.
Якщо вам не подобається смак продукту, можна відмовитися від традиційного способу приготування на парі та посмажити або запекти на грилі брюссельську капусту, щоб отримати більш смачну страву, яка стане чудовим замінником картоплі.
Читайте також: Для серця, мозку і від тромбів: 15 причин пити один із найкорисніших напоїв у світі
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!