Йогурт вважають чудовим вибором для легкого перекусу, який можна легко приготувати у домашніх умовах. Саме тому "Дивогляд" склав підбірку з 5 йогуртами, які зацікавлять навіть справжніх гурманів.
Йогурт з кокосового молока

Йогурт з кокосового молока
Фото: Shutterstock
Інгредієнти:
- Кокосове молоко (1 літр)
- Желатин (7 грам)
- Закваска без молока (1 пакетик)
Спосіб приготування:
- Спочатку треба розвести желатин у теплій воді, як зазначено у його інструкції. Слідом за цим підігрійте кокосове молоко до 80 градусів, змішайте з розчиненим желатином і дайте йому охолонути (приблизно до 44 градусів).
- Потім рекомендуємо відлити невелику частину молока та розбавити у ньому закваску. З'єднайте отримане з рештою молока, перемішайте суміш і наповніть нею стаканчики. Їх треба поставити у йогуртницю чи у термос, де вони мають бути протягом доби. Коли йогурт стане густим – перемістіть його у холодильник.
Фруктовий йогурт у мультиварці

Йогурт у мультиварці
Фото: Shutterstock
Інгредієнти:
- молоко (1 літр)
- натуральний йогурт (200 грам)
- фрукти чи ягоди (200 грам)
Спосіб приготування:
- Стерилізуйте, вимийте та висушіть банки. Паралельно очистіть фрукти чи ягоди від шкірки, а потім подрібніть їх у блендері. Якщо ви обрали ягоди – після подрібнення протріть суміш через сито, щоб не було кісточок.
- Закип'ятіть молоко та дайте йому охолонути (приблизно до 40 градусів). Потім додайте до нього ягідно-фруктову масу чи йогурт і перемішайте до однорідного стану. Перелийте у баночки молоко.
- Постеліть у мультиварці силіконовий килимок або тканинну серветку, перемістіть туди банки. Всередину треба налити теплу воду, яка має покрити баночки приблизно на 30%. Активуйте режим "Йогурт" і приблизно через 7-8 годин перемістіть банки у холодильник, де вони мають бути кілька годин.
Читайте також: Їсти не можна викинути: експерти назвали найшкідливішу зелень
Читайте також: Експерти назвали найшкідливіші види кави та чаю
Читайте також: Психіатри назвали 5 продуктів, які покращують пам’ять і рятують від тривожності й депресії
Ванільний йогурт з ягодами

Ванільний йогурт з ягодами
Фото: Shutterstock
Інгредієнти:
- закваска для йогурту (1 пляшка)
- молоко (1 літр)
- чорниця
- полуниця
- малина
- ванільна паличка
- чорниця
- полуниця
Спосіб приготування:
- Спочатку приготуйте посуд, в якому ви будете готувати йогурт. Перед цим його треба стерилізувати.
- Вилийте молоко у каструлю та паралельно розріжте вздовж паличку ванілі. З неї треба вилучити м'якіть, після чого додайте її до каструлі з молоком.
- Молоко треба довести до кипіння та потім кип'ятити його на невеликому вогні протягом кількох хвилин. Після треба процідити молоко та дати йому охолонути (приблизно до 40 градусів).
- Викладіть у молоко закваску та перемішайте суміш. Потім її треба вилити у термос, загорнути його у теплу тканину та залишити у теплому місці, де він має знаходиться близько 6 годин. Наостанок перемістіть йогурт у стерилізовані банки, додайте ягоди та залиште у холодильнику на кілька годин.
Домашній банановий йогурт

Банановий йогурт
Фото: Shutterstock
Інгредієнти:
- молоко 3,5% жирності (1 літр)
- цукровий пісок (100 грам)
- йогурт для закваски (1 банка)
- банан (1 штука)
Спосіб приготування:
- Аналогічним чином треба стерилізувати банки. Потім закип'ятіть молоко та дайте йому охолонути (приблизно до 30 градусів).
- Додайте до нього цукровий пісок, йогурт і подрібнений у блендері банан. Перемішайте суміш і закутайте каструлю рушником. Отримане треба зберігати у теплому місці протягом 6 годин, а потім переставити у холодильник на кілька годин.
Вівсяний йогурт

Вівсяний йогурт
Фото: Shutterstock
Інгредієнти:
- вода (1 літр)
- вівсяні пластівці (200 грам)
- вівсяна крупа (200 грам)
- ягоди, горішки чи фрукти
Спосіб приготування:
- Спочатку треба промити крупу та пластівці, а після цього залити їх холодною водою і залишити у такому стані на ніч. Якщо вся вода вбереться – підлийте її ще.
- Слідом за цим перемістіть суміш у блендер і подрібніть. Отримане треба перелити у скляний посуд, накрити марлею і залишити для бродіння, яке триває 2-3 доби. Однак, якщо ви прихильник кислого смаку – буде достатньо 1-денного бродіння.
- Потім суміш можна пропустити через сито. Наостанок перемістіть готову суміш у холодильник. Страву чудово доповнять ягоди, горішки та фрукти.
Читайте також: Для серця, мозку і від тромбів: 15 причин пити один із найкорисніших напоїв у світі
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!