Просто та корисно: ТОП-5 рецептів домашнього йогурту

Йогурт вважають чудовим вибором для легкого перекусу, який можна легко приготувати у домашніх умовах. Саме тому "Дивогляд" склав підбірку з 5 йогуртами, які зацікавлять навіть справжніх гурманів.

Йогурт з кокосового молока

Йогурт з кокосового молока
Йогурт з кокосового молока
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • Кокосове молоко (1 літр)
  • Желатин (7 грам)
  • Закваска без молока (1 пакетик)

Спосіб приготування:

  • Спочатку треба розвести желатин у теплій воді, як зазначено у його інструкції. Слідом за цим підігрійте кокосове молоко до 80 градусів, змішайте з розчиненим желатином і дайте йому охолонути (приблизно до 44 градусів).
  • Потім рекомендуємо відлити невелику частину молока та розбавити у ньому закваску. З'єднайте отримане з рештою молока, перемішайте суміш і наповніть нею стаканчики. Їх треба поставити у йогуртницю чи у термос, де вони мають бути протягом доби. Коли йогурт стане густим – перемістіть його у холодильник.

Фруктовий йогурт у мультиварці

Йогурт у мультиварці
Йогурт у мультиварці
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • молоко (1 літр)
  • натуральний йогурт (200 грам)
  • фрукти чи ягоди (200 грам)

Спосіб приготування:

  • Стерилізуйте, вимийте та висушіть банки. Паралельно очистіть фрукти чи ягоди від шкірки, а потім подрібніть їх у блендері. Якщо ви обрали ягоди – після подрібнення протріть суміш через сито, щоб не було кісточок.
  • Закип'ятіть молоко та дайте йому охолонути (приблизно до 40 градусів). Потім додайте до нього ягідно-фруктову масу чи йогурт і перемішайте до однорідного стану. Перелийте у баночки молоко.
  • Постеліть у мультиварці силіконовий килимок або тканинну серветку, перемістіть туди банки. Всередину треба налити теплу воду, яка має покрити баночки приблизно на 30%. Активуйте режим "Йогурт" і приблизно через 7-8 годин перемістіть банки у холодильник, де вони мають бути кілька годин.

Читайте також: Їсти не можна викинути: експерти назвали найшкідливішу зелень

Читайте також: Експерти назвали найшкідливіші види кави та чаю

Читайте також: Психіатри назвали 5 продуктів, які покращують пам’ять і рятують від тривожності й депресії

Ванільний йогурт з ягодами

Ванільний йогурт з ягодами
Ванільний йогурт з ягодами
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • закваска для йогурту (1 пляшка)
  • молоко (1 літр)
  • чорниця
  • полуниця
  • малина
  • ванільна паличка
  • чорниця
  • полуниця

Спосіб приготування:

  • Спочатку приготуйте посуд, в якому ви будете готувати йогурт. Перед цим його треба стерилізувати.
  • Вилийте молоко у каструлю та паралельно розріжте вздовж паличку ванілі. З неї треба вилучити м'якіть, після чого додайте її до каструлі з молоком.
  • Молоко треба довести до кипіння та потім кип'ятити його на невеликому вогні протягом кількох хвилин. Після треба процідити молоко та дати йому охолонути (приблизно до 40 градусів).
  • Викладіть у молоко закваску та перемішайте суміш. Потім її треба вилити у термос, загорнути його у теплу тканину та залишити у теплому місці, де він має знаходиться близько 6 годин. Наостанок перемістіть йогурт у стерилізовані банки, додайте ягоди та залиште у холодильнику на кілька годин.

Домашній банановий йогурт

Банановий йогурт
Банановий йогурт
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • молоко 3,5% жирності (1 літр)
  • цукровий пісок (100 грам)
  • йогурт для закваски (1 банка)
  • банан (1 штука)

Спосіб приготування:

  • Аналогічним чином треба стерилізувати банки. Потім закип'ятіть молоко та дайте йому охолонути (приблизно до 30 градусів).
  • Додайте до нього цукровий пісок, йогурт і подрібнений у блендері банан. Перемішайте суміш і закутайте каструлю рушником. Отримане треба зберігати у теплому місці протягом 6 годин, а потім переставити у холодильник на кілька годин.

Вівсяний йогурт

Вівсяний йогурт
Вівсяний йогурт
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • вода (1 літр)
  • вівсяні пластівці (200 грам)
  • вівсяна крупа (200 грам)
  • ягоди, горішки чи фрукти

Спосіб приготування:

  • Спочатку треба промити крупу та пластівці, а після цього залити їх холодною водою і залишити у такому стані на ніч. Якщо вся вода вбереться – підлийте її ще.
  • Слідом за цим перемістіть суміш у блендер і подрібніть. Отримане треба перелити у скляний посуд, накрити марлею і залишити для бродіння, яке триває 2-3 доби. Однак, якщо ви прихильник кислого смаку – буде достатньо 1-денного бродіння.
  • Потім суміш можна пропустити через сито. Наостанок перемістіть готову суміш у холодильник. Страву чудово доповнять ягоди, горішки та фрукти.

Читайте також: Для серця, мозку і від тромбів: 15 причин пити один із найкорисніших напоїв у світі

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше