Сало

Як правильно їсти сало – поради нутриціолога

Shutterstock

Вчимося їсти національний український делікатес

Українська дієтотерапевтка і сертифікована нутриціологиня Анастасія Голобородько розповіла, як правильно їсти сало, щоб це приносило користь для здоров’я. Про це пише "Дивогляд".

За словами експертки, сало дуже легко зіпсувати: його можна окислити, нагріти, підсмажити до шкварок – тоді воно стає надтоксичним.

Окрім того, сало не варто їсти під час щільних прийомів їжі, особливо, коли є страви з цукром. Це призведе до уповільнення процесу природного внутрішнього детоксу, знизить рівень тестостерону, підвищить ризик серцево-судинних захворювань, а також може призвести до метаболічного синдрому, ожиріння або діабету другого типу.

Сало містить насичені жири, тому їсти його треба у невеликих кількостях.

Натомість, цей продукт має багато корисних речовин, таких як арахідонова кислота (омега-6); омега-3, і омега-9-кислоти; вітаміни A, D, E; селен; лецитин.

Найкраще цей український делікатес поєднується з сирими овочами і зеленню. Їх ферменти допомагають салу краще засвоїтися.

Читайте також: З яблуками, перцем чи виноградним листям: топ-5 найсмачніших рецептів огірків на зиму

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ