Апельсини

Як відрізнити хороший апельсин від поганого – лайфхаки

Shutterstock

У деяких випадках варто відмовитися від покупки фруктів

На думку іспанських експертів, хороший апельсин від поганого передусім відрізняється виразним запахом, а також іншими ознаками. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на ABC.

За словами фахівців, треба обирати гладкий і твердий апельсин. Однак, якщо він буде трохи м'яким на дотик, то це може бути свідченням не поганої якості, а лише його знаходження на прилавку після довгого зберігання. Також треба звертати увагу на:

  • чашолисток зеленого кольору, тобто "зірочку" у його верхній частині. Чим вона сухіша – тим більше апельсин був на складі.
  • шкірку апельсина, яка має бути яскравою і мати однорідну структуру. Якщо є невеликі пошкодження, але в цьому місці шкірка затягнулася, то це ніяк не впливає на якість фрукта
  • кислоту, бо вона є сигналом того, що не варто знову купувати апельсин у цьому магазині хоча б до наступної партії

До речі, нещодавно "Дивогляд" повідомляв, що французький шеф-кухар показав 3 способи приготувати варені яйця.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ