Не тільки смачно, але й корисно
Два види грибів, які вважалися неїстівними, тепер здобули статус суперфудів. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Wales Online.
У традиційній китайській медицині ці гриби використовуються завдяки їхнім лікувальним властивостям. Особливо відомими є гриби їжовик та рейші, які містять бета-глюкани – особливі харчові волокна.
Наукові дослідження в лабораторіях підтвердили, що їжовик може позитивно впливати на імунну систему кишечника. Це пояснюється тим, що білки в цьому грибі сприяють розвитку корисних кишкових бактерій, що, своєю чергою, посилює імунний захист. Гриби рейші мають схожий вплив на імунну систему.
Крім того, їжовик має позитивний ефект на психічне здоров’я, що також підтверджено дослідженнями. Учені провели експеримент протягом чотирьох тижнів, спостерігаючи за жінками, які скаржилися на поганий сон та симптоми менопаузи.
Учасниць розділили на дві групи: одна група отримувала екстракт їжовика, а інша – плацебо. Результати показали, що жінки, які вживали екстракт їжовика, відзначили значне зменшення рівня роздратування і тривожності.
Раніше "Дивогляд" розповідав про 2 види грибів, які мають потужні протиракові властивості.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.