Продукти

Які продукти знижують ризик передчасної смерті – список

Shutterstock

Водночас лікарі радять відмовитися від морозива та їжі швидкого приготування

Експерти з Американського коледжу кардіологів розповіли, які продукти зменшують серцево-судинні ризики. Висновки дослідження науковці опублікували у науковому журналі. 

Протягом 24-30 років фахівці спостерігали за 166 тисячами жінок та 44 тисячами чоловіків. За даними досліджень, люди, які вживають більше червоного та переробленого м'яса, цукор та оброблену їжу, мають на 28% вищий ризик інсульту та на 46% вищий ризик утворення серцевих захворювань. Крім цього, такий раціон може зменшити тривалість життя. 

Однак у спеціалістів є і хороші новини: деякі продукти можуть вбити вільні радикали та зменшити стрес на організм. Це відбувається завдяки протизапальним елементам у продуктах – вітамінам, каротиноїдам та флавоноїдам. 

Лікарі радять додати до свого раціону наступні продукти:

  • листова зелень;
  • помідори;
  • фрукти;
  • ягоди;
  • горіхи;
  • жирна риба;
  • цільне вино;
  • оливкова олія;

Водночас перелік шкідливої їжі варто суворо обмежити. До неї входять такі продукти, як:

  • морозиво, печиво, тістечка;
  • макарони та піца;
  • нагетси, рибні та курячі палички;
  • червоне та перероблене м’ясо (бекон, сосиски, ковбаси тощо);
  • солодкі газовані напої та напої зі смаком фруктів;
  • продукти швидкого приготування;

Раніше Дивогляд розповів, які продукти не варто зберігати в холодильнику. 

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ