Продукти

Учені назвали популярний продукт небезпечним для життя

Shutterstock

У ньому міститься речовина, що провокує розвиток серцево-судинних захворювань

Учені виявили, що споживання надмірної кількості рису підвищує ризик смерті від серцевих захворювань. Про це пише Daily Mail.

За словами видання, хімічна речовина накопичується в рослинах природним шляхом. Вона неодноразово була пов'язана з раком, пов'язаним з харчуванням, та хворобами печінки. У серйозних випадках це могло призвести до смерті.  

Рис – один з найпопулярніших продуктів, який споживають у всьому світі. 
 
За попердніми оцінками експертів миш'як, що міститься у рисі, став причиною смерті понад 50 тисяч людей за рік. 
 
Миш'як міститься у ґрунті, а його кількість збільшується в місцях, де використовується вода з додаванням токсину. 
 
Рис дуже чутлива культура, оскільки миш'як імітує інші хімічні речовини, які поглинають рослини через кореневу систему, дозволяючи токсину уникати захисних механізмів. 
 
Вчені зазначають, що споживання рису може підвищувати ризик серцево-судинних смертей через вплив неорганічного миш'яку. Дослідники рекомендують не відмовлятися від рису повністю, а обирати такі сорти, як: басматі або цілозерновий. 
 
Раніше шведська дієтолог назвала найкорисніші продукти, які коштують копійки. 

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ