Вишня

Що таке вишняк та як його приготувати: найкращий український рецепт

Pixabay

Знадобиться усього два інгредієнти

Вишняк, або вишнівка - це популярна наливка з вишень. Її можна готувати як з алкоголем - спиртом чи горілкою, так і без нього, використовуючи лише цукор. Саме таким рецептом поділиться "Дивогляд".

Інгредієнти для приготування вишняка:

  • вишні
  • цукор - 800 г

Спосіб приготування:

1. Для початку потрібно помити вишні та насипати у банку об'ємом 3 л, але не доходити до країв.

2. Далі слід у банку насипати цукор - приблизно по 800 грам. Після цього - закрити тари резиновими рукавицями та залишити у такому вигляді бродити.

3. Коли мине трохи часу, а рукавиці з банок впадуть, з банок треба злити сік у інші та закрити кришками. До вишень, які лишились, додати залити воду з цукром (1кг цукру на 4 літри води) і знову закрити рукавицею для бродіння.

4. На цьому етапі потрібно відцідити готову вишнівку по закінченню бродіння, вишні викинути. За потребу можна додати ще цукор.

5. Отриманий напій розлити у банки та герметично закрити. Готово!

Раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт домашнього вишневого варення без кісточок.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ