Знадобиться всього два інгредієнти
Як тільки настає сезон вишень, перше, що готують господині – ароматне та смачне варення з вишень, яке можна їсти не просто як десерт, але й додавати у випічку. Про рецепт вишневого джему без кісточок розповість "Дивогляд".
Інгредієнти для варення:
-
вишні
-
цукор
Важливий момент: для того, щоб варення у готовому вигляді не було рідким, найкраще використовувати пропорції – 1:1.
Спосіб приготування:
1. Для початку потрібно підготувати вишні, а саме помити та очистити їх від кісточок.
2. Підготовлені ягідки слід засипати частиною цукру та залишити у такому вигляді, щоб вони пустили сік.
3. Щойно вишні пустять сік, потрібно поставити каструлю з ними на вогонь та довести до кипіння. Після – злити більшу частину соку.
4. На цьому етапі потрібно додати до вишень решту цукру, перемішати та довести до кипіння від 2 до 4 разів. Важливо, що після кожного разу варто ягодам дати повністю охолонути. При цьому останній раз потрібно прокип'ятити 5 хвилин і в гарячому вигляді розлити у стерильні банки, закатати кришками.
5. Готово!
Раніше "Дивогляд" розповідав про 10 смачних рецептів лимонадів.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.