Вишневе варення

Виходить густе та прозоре: рецепт домашнього варення з вишень без кісточок на зиму

Pixabay

Знадобиться всього два інгредієнти

Як тільки настає сезон вишень, перше, що готують господині – ароматне та смачне варення з вишень, яке можна їсти не просто як десерт, але й додавати у випічку. Про рецепт вишневого джему без кісточок розповість "Дивогляд"

Інгредієнти для варення: 

  • вишні

  • цукор

Важливий момент: для того, щоб варення у готовому вигляді не було рідким, найкраще використовувати пропорції – 1:1. 

Спосіб приготування:

1. Для початку потрібно підготувати вишні, а саме помити та очистити їх від кісточок. 

2. Підготовлені ягідки слід засипати частиною цукру та залишити у такому вигляді, щоб вони пустили сік. 

3. Щойно вишні пустять сік, потрібно поставити каструлю з ними на вогонь та довести до кипіння. Після – злити більшу частину соку.

4. На цьому етапі потрібно додати до вишень решту цукру, перемішати та довести до кипіння від 2 до 4 разів. Важливо, що після кожного разу варто ягодам дати повністю охолонути. При цьому останній раз потрібно прокип'ятити 5 хвилин і в гарячому вигляді розлити у стерильні банки, закатати кришками. 

5. Готово!

Раніше "Дивогляд" розповідав про 10 смачних рецептів лимонадів. 

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ