Полуниця – одна з найсоковитіших і найбільш популярних літніх ягід, яку полюбляють і дорослі, і діти
Смачним десертом може стати варення з полуниці, яке можна використовувати одразу після приготування, або зробити запаси.
"Дивогляд" повідомляє, що український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом полуничного варення, смак якого знайомий нам з дитинства.
Інгредієнти:
- полуниця – 1 кг;
- цукор – 500 гр;
- бодян – 3-4 зірочки.
Спосіб приготування:
- Полуницю промийте і очистіть від хвостиків. За бажанням можете залити ягоди холодною водою і залишити на кілька хвилин, щоб більш ефективно очистити їх від піску;
- Після цього перекладіть полуницю в каструлю і засипте цукром. Залиште у такому стані на 20-30 хв, щоб ягоди пустили сік;
- Поставте каструлю на середній вогонь і додайте туди зірочки бодяну. Доведіть суміш до кипіння, помішуючи її ложкою. Коли рідина закипить – зменшіть вогонь і варіть ще 10 хв;
- Варення розлийте по банках і закрийте кришками.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами рецептом морозива від українського шеф-кухаря.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram – Дивогляд 5.UA.