Актуально в умовах відключення світла
Така зелень, як кріп, петрушка, цибуля, листя салату та інші, швидко втрачають свої смакові властивості при неправильному зберіганні. Особливо ця проблема актуальна в умовах відключення світла. Як правильно зберігати зелень без холодильника – розповість "Дивогляд".
За словами досвідчених господинь, одним з найбільш дієвих способів є зберігання зелені у поліетиленових пакетиках. Для того, щоб спробувати такий метод, потрібно:
- Злегка збризнути пучки зелені водою та покласти у поліетиленову тару;
- Зав'язати пакет, але при цьому не витискати з нього повітря;
- Зробити на поверхні декілька дірочок – це потрібно щоб зелень "дихала" і, як наслідок, довше була свіжою. У подальшому зберігати продукт за кімнатної температури. Готово!
Як "оживити" зелень, яка вже зів'яла?
Якщо раптом трапилося так, що зелень вже трохи зів'яла, точно не потрібно засмучуватися. Повернути їй свіжий вигляд допоможуть такі лайфхаки:
- Петрушка і кріп – цей вид зелені можна занурити у суміш води та оцту (300-400 мл/1 ч.л.) і залишити у такому вигляді орієнтовно на годину.
- Листя салату – їх достатньо просто замочити у теплій воді на 20 хвилин.
- Зелена цибуля – її радять покласти у ємність із злегка підсоленою водою.
Однак, якщо часу обмаль, достатньо буде зробити так: спочатку помити зелень під гарячою водою, після чого швидко опустити її у холодну.
Раніше "Дивогляд" розповідав, як правильно зварити соковиту та ніжну кукурудзу.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.