Солодка і натуральна: яку полуницю обрати у травні – поради

На українських ринках і в супермаркетах вже з'являються перші кошики з полуницею

Травнева полуниця вважається ранньою, а отже ягоди можуть бути небезпечними для здоров'я. Як обрати чисту полуницю, вирощену без хімічних добрив, щоб уникнути отруєння – розповідає "Дивогляд".

Колір

Звертайте увагу на колір полуниці. Чим яскравіші ягоди, тим більше в них вітамінів і тим вони соковитіші. Насичені червоні ягоди містять більшу кількість вітаміну С.

Водночас, не варто купувати полуницю, що має неприродний яскравий колір. Такі ягоди могли бути вирощені на добривах і хімічних добавках.

Для темних ягід характерний великий вміст пігменту антоціану. Цей складник має протизапальний ефект, а також бореться зі старінням організму.

М'якість

Краще обирати сухі та відносно тверді ягоди, що не мають вм'ятин або частинок, що гниють. По-перше, така полуниця значно швидше зіпсується та заплісніє, а по-друге – її смак буде не таким вираженим.

Запах

Аромат полуниці відчувається на відстані. У натуральної ягоди запах м'який і приємний. Для "штучно-вирощених" ягід характерний різкий і надто виражений аромат.

Плодоніжка

Свіжа та якісна полуниця має зелену плодоніжку. Біла смужка на ягоді свідчить про те, що полуницю обробляли пестицидами. 

Також врахуйте, що відстань між листочками та ягодами свідчить про те, що полуниця солодка. Якщо листочки щільно прилягають – полуниця буде кислою.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як виростити у себе на підвіконні екзотичні фрукти.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше