Топ-10 сезонних продуктів квітня, які мають бути у вашому раціоні

Ми склали перелік продуктів, які можна знайти на полицях магазинів і супермаркетів у квітні за доступними цінами

Квітень не є найбагатшим на сезонні овочі, але в цьому місяці можна насолодитися багатьма смачними продуктами. Про це повідомляє "Дивогляд".

Спаржа

Почнемо з паростків, які вважаються справжнім делікатесом і мають декілька сортів, серед яких найпопулярніші зелений, білий і фіолетовий. Смак спаржі залишається незмінним незалежно від її кольору.

Спаржу можна використовувати як гарнір, маринувати, запікати, смажити або додавати до різноманітних страв.

Молодий шпинат

Ця зелень є надзвичайно корисною для організму і використовується для приготування різноманітних дієтичних страв, таких як салати, запіканки або як гарнір до м'яса чи риби.

Ревінь

Ревінь, також відомий як румбамбар, це рослина, червоне стебло якої використовують для варіння компотів і додавання до різних страв. Цей продукт позитивно впливає на зір та рівень цукру в крові.

Апельсин

Усі ми любимо цей соковитий і ароматний цитрусовий фрукт зі солодко-кислим смаком. Він багатий на вітамін С та ідеально підходить для свіжого соку, десертів та салатів.

Апельсини
Апельсини
Фото: Shutterstock

Груша

Це солодкий і соковитий фрукт з ніжним ароматом. Вона може бути вживана свіжою, додаватися до салатів або використовуватися для приготування консервів і десертів.

Редька

Редька – це смачний та корисний овоч, який повинен бути присутнім у раціоні кожної людини. Існує багато сортів редьки, від чорної до рожевої та білої. Найчастіше вона використовується для приготування свіжих салатів або як гарнір до основних страв, таких як м'ясо або риба.

Крес-салат

Крес-салат, також відомий як кресс-салат або водяний крес, є свіжим і хрумким листям, яке має ніжний смак з легким присмаком гірчичних ноток. Він чудово підходить для приготування свіжих салатів, супів та сендвічів.

Салат радіккіо

Салат радіккіо – це вид салату з темно-червоним листям і смаком з гірчинкою. Використовується, як компонент для різноманітних салатів, а також може бути запеченим або використовуватися для приготування гарнірів.

Банан

Також до вашої уваги поживний і енергетичний фрукт з ніжним смаком і кремовою текстурою. Він чудово підходить як перекус, додається до смузі, салатів та випічки.

Ківі

Не забувайте про екзотичний фрукт з яскраво-зеленою шкіркою і соковитим зеленим м'якушем, який має солодко-кислий смак. Він чудово підходить для свіжих салатів, десертів та смузі.

Лимон

Наостанок згадаємо про цей кислий і освіжаючий цитрусовий фрукт з яскраво-жовтою шкіркою. Використовується для приготування лимонних соків, супів, соусів та десертів.

Також "Дивогляд" повідомляв, як обрати мікрогріни та доглядати за ними.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше