Гарбуз

"В Італії ви такого не спробуєте": рецепт лазаньї з гарбузом

Marius Ciocirlan / Unsplash

Вегетаріанцям теж сподобається

Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом лазаньї з гарбузом. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на його Instagram.

"Лазанья з гарбузом – в Італії ви такого не спробуєте (і я теж, якщо що), а от в Україні – ізі. Бо я зараз з вами поділюся рецептом такої лазаньї, а ви – перестанете їсти один гарбуз з гарбузом і знатимете більше страв, де можна його використати. А ще прикольно, що вегетаріанцям теж зайде", – йдеться у повідомленні.

Початок

Спершу треба очистити гарбуз від шкірки та порізати його тонкими скибочками. Останні слід викласти на деко з пергаментом, посолити, поперчити, полити олією (2 ст. л.) та запікати 20 хв за 180 градусів.

Соус

Паралельно зробіть соус. Для цього слід розтопити вершкове масло (60 г) у каструлі, додати борошно (50 г) та обсмажити його рівно 1 хв. Додайте молока трьома порціями 700 мл, яке треба постійно помішувати.

Далі додавайте сіль (1-2 дрібки), терту моцарелу (150 г), подрібнений волоський горіх (30 г), заморожений зелений горошок (200 г) і подрібнені листочки шпинату (300 г). Це все треба варити ще 1-2 хв.

Фінал

Змастіть оливковою олією форму для запікання (2-2,5 л), викладіть на дно третину гарбуза та залийте третиною соусу. Соус має стати останнім шаром. Далі поставте у духовку на 30-35 хв. При подачі доповніть страву волоським горіхом.

Раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт смачного печива з розсолу.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ