Просто та смачно
Вареники – це ще одна традиційна страва, яку готують під час Масниці. Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом вареників із сиром. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на його Instagram.
Шеф-кухар рекомендує готувати із заварного тіста та не використовувати яйце, бо так тісто виходить ніжнішим.
Рецепт
Прогрійте в сотейнику 250 мл води до появи пари. У миску чи комбайн всипте 500 г борошна, додайте гарячу воду, ½ ч. л. солі та дрібку цукру.
Після цього треба додати 4 ст. л. соняшникової олії та замісити тісто. Готове тісто місіть руками, оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник приблизно на півгодини.
Паралельно змішайте 5 ст. л. маку з 1 ст. л. цукру. Перебийте в подрібнювачі, кавомолці чи просто в ступці, щоб мак краще розтерся. Далі рекомендується з'єднати перетертий мак з 500 г сиру. Додайте до начинки 2 столові ложки цукру і вбийте 1 яйце. Не забудьте перетерти начинку виделкою до однорідної консистенції.
"Тісто у вас є, начинка є, залишилося поєднати їх, перетворивши у неймовірно смачні варенички. Коли приготуєте їх, то можете додати зверху соус, змішавши дві рівні порції сметани і згущеного молока. Вийде просто божественно", – додав Клопотенко.
Раніше "Дивогляд" ділився рецептом української автентичної буженини.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.