Українське печиво погачі

Українське печиво погачі: рецепт

klopotenko / Instagram

Смаколик, який вартий вашої уваги

Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом українського печива погачі. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на його Instagram.

На відміну від більшості випічки, для них потрібне не вершкове масло або олія, а сало. Зробіть шкварки та смалець із 700 г сала. Для цього сало треба порізати і стопити на сковорідці. Потім охолодити та прокрутити через м'ясорубку.

Далі переходьте до тіста: 500 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, дрібка солі та ½ ч. л. кмину. Додаєте 100 г смальцю, 50 мл кефіру 2,5%, 50 г сметани 20%. Збиваєте 2 яйця і замішуєте тісто руками, обгортаєте його плівкою і залишаєте на 2 години.

Коли час мине, візьміть тісто та розкачайте його товщиною у 2 см і посипте 1/4 частиною шкварок. Складіть вдвоє, знову розкачайте, знову посипте. І так треба зробити ще 2 рази.

Склянкою сформуйте з тіста кругле печиво, зробіть на ньому невеличкі надрізи сіточкою і змастіть яйцем. Далі посипте трішки кмином. Викладіть на деко, застелене пергаментом, випікайте 40 хвилин при 180 градусах. Смачного!

Раніше "Дивогляд" ділився рецептом традиційних пампухів із варенням.

Дивіться також відео 5 каналу: ТАНКИ від НІМЕЧЧИНИ і ФРАНЦІЇ. СКАНДАЛ в Міноборони | 334 день

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ