"І просто уявіть, що ваші діти вже будуть рости зі спогадами, як батьки їм готували пампухи з варенням"
Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом традиційних пампухів із варенням. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на його Instagram.
Спершу треба налити у миску 250 мл теплого молока та додати туди столову ложку цукру. Далі перемішуйте, додайте 30 г живих дріжджів, продовжуйте перемішувати та всипайте 2 ст. л. борошна (на всі пампухи ви маєте взяти 500 г і саме 2 столові ложки звідти додати у молоко з дріжджами).
Після цього треба відставити суміш на 15 хв, щоб "дріжджі прокинулися". Паралельно окремо змішайте 4 жовтки з 1 яйцем, 100 г цукру з залишками борошна і вимішуйте однорідну масу. Туди ж згодом додайте 50 г вершкового масла, опару, яка вистояла 15 хв, цедру апельсина і замішайте тісто. Після цього воно має постояти 1 годину.
Далі розкачуєте тісто і вирізаєте кружальце, додаєте всередину абрикосове варення, закриваєте іншим кружальцем і зліплюєте. Пампухам треба дати полежати у зібраному стані ще 20 хв. Потім смажте у розігрітій олії по 2 хв з кожного боку (для фритюру знадобиться 500 мл олії), даєте остигнути та посипаєте цукровою пудрою.
"Ось і все. Ви приготували дещо дуже важливе для України. І просто уявіть, що ваші діти вже будуть рости зі спогадами, як батьки їм готували пампухи з варенням. Це ж прекрасно", – додав Клопотенко.
Раніше "Дивогляд" розповідав, які продукти їсти, щоб зігрітися.
Дивіться також відео 5 каналу: Бахмут, Соледар – бій триває. "Кинджалами" по мінах 2-ї Світової. Бронік із фольги. 321 день
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання