Бариста готує каву

З пінкою і без: як професійно приготувати каву вдома – поради

Shutterstock

Смачніше, ніж у кав'ярні

Кава стала найулюбленішим напоєм для багатьох людей. Хтось просто любить смак кави, а для когось її вживання зранку є справжнім ритуалом.

Багато людей люблять купувати каву в кав'ярні, оскільки відчувають у ній якийсь особливий смак і довіряють професіоналізму баристи. "Дивогляд" із посиланням на Insider вирішив розповісти вам, як приготувати вдома каву, смачнішу, ніж у кав'ярнях.

  1. Температура води. Під час приготування кави важливо використовувати воду, нагріту до 90-95 градусів. Просто зачекайте ще кілька хвилин після того, як вода закипить;
  2. Пропорції також мають значення. На 100 мл води необхідно 6 гр меленої кави. Це універсальні пропорції для заварювання кави у чашці, кавоварці або френч-пресі. В разі, якщо ви готуєте каву в турці, використовуйте на 100 мл води 10 гр меленої кави. Регулюйте пропорції за власним смаком;
  3. Капучіно. Якщо ви полюбляєте каву з молоком та пінкою, то тут правила приготування дещо інші. Дотримуйтеся пропорції кави до молока 1:5 відповідно. Таким чином, на 30 мл еспресо необхідно 150 мл молока, температура якого не перевищує 60 градусів. Збивати молоко необхідно рухами вверх-вниз. У результаті ви отримаєте ідеальну пінку.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" повідомляв, що експерти назвали переконливу теорію природного походження коронавірусу.

Дивіться також відео 5 каналу: "Укрзалізниця" запускає нові міжнародні рейси: коли і куди.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram – Дивогляд 5.UA.

Читайте також: Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ