Мандрики

За всіма українськими традиціями: як приготувати смачнющі мандрики вдома – рецепт від Клопотенка (відео)

klopotenko.com

З приходом холодів все частіше хочеться заварити собі гарячий ароматний час, закутатися у теплу ковдру, читати книгу або дивитися цікавий серіал. Звичайно, що кращої атмосфери і затишку додадуть смаколики, особливо, якщо їх приготувати самостійно.

Напевно, кожен українець хоча б раз куштував смачнющі мандрики – обрядове українське печиво з сирною начинкою. А може спробувати приготувати цей смаколик за дещо оновленим рецептом, яким з вами ділиться "Дивогляд" із посиланням на YouTube-канал Євгена Клопотенка.

Інгредієнти

Пісочне тісто:

  • пшеничне борошно – 600 гр;
  • яйця – 3 шт;
  • вершкове масло (82,5%) – 200 гр;
  • цукор – 1 ст.л;
  • сіль – 1/2 ст.л;
  • сметана (20%) – 100 гр.

Начинка:

  • кисломолочний сир (9%) – 400 гр;
  • сметана (20%) – 100 гр;
  • яйце – 1 шт;
  • жовток (для змащування) – 1 шт;
  • цукор – 2 ст.л;
  • мак – 1 ст.л.

Спосіб приготування

Вершкове масло заздалегідь дістаньте з морозильної камери/холодильника, щоб воно трішки розм'якло. Починайте готувати пісочне тісто. Для цього у глибоку ємність всипте борошно, додайте вершкове масло, сметану, вбийте яйця, додайте сіль і цукор. Замісіть тісто і зробіть з нього одну велику кулю. Оберніть тісто харчовою плівкою, покладіть на тарілку, дошку або якусь глибоку ємність і поставте в холодильник на 20 хвилин.

Увімкніть духовку на 180°С і займіться начинкою. Для цього у глибоку миску викладіть кисломолочний сир і цукор, вибийте яйце, додайте сметану та мак і перемішайте інгредієнти так, щоб утворилася однорідна маса без грудочок.

Коли начинка буде готова – дістаньте тісто і розкачайте з нього пласт, товщиною 4 мм. Склянкою, діаметром 8 см, виріжте кружечки і розкладіть їх на столі.

На один кружечок викладіть начинку з кисломолочного сиру, а іншим – накрийте його і заліпіть їх пальцями так, щоб не було дірочок. Зробіть так з кожним кружечком. В окремій мисці збийте жовток.

Застеліть деко пергаментом, змастіть рослинною олією і викладайте печиво так, щоб між ними була невелика відстань. Збитим жовтком, за допомогою кулінарного пензлика змастіть кожне печиво і поставте випікатися у духовку при температурі 180°С.

А якщо у вас виникають складнощі – радимо переглянути відео:

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" повідомляв, що Євген Клопотенко поділився рецептом і секретами приготування шарлотки з яблуками.

Читайте також: Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram – Дивогляд 5.UA.

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ