Професійні кухарі розвінчали популярний міф
Під час приготування фаршу для котлет багато кулінарів додають інгредієнти, які роблять м'ясо сухим. "Дивогляд" розповідає, що треба покласти у фарш для котлет, а чого краще не додавати.
Господині часто додають до фаршу яєчні жовток і білок, оскільки вважають, що без них фарш буде розвалюватися під час смаження. Водночас, професіональні кухарі стверджують, що яєчний білок взагалі не повинен бути у фарші, оскільки у м'ясі міститься велика кількість білків, які поглинають вологу під час смаження і роблять котлети сухими.
Саме тому, якщо ви хочете отримати соковиті котлети, кладіть у фарш лише яєчний жовток. Разом із цим, якщо ви готуєте котлети з яловичини або свинини, не додаючи до них курятину або індичку – тоді додавайте у фарш і жовток, і білок.
Також варто звернути увагу на ще один важливий компонент – хліб. Краще замочувати цей продукт не в молоці, а у звичайній питній воді. Причиною цього також є великий вміст білку. Завдяки хлібу котлети виходять ніжними і соковитими. На 1 кг м'яса достатньо 250 гр білого хліба.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, що в Ізраїлі надрукували м'ясо на 3D-принтері.
Дивіться також відео 5 каналу: Яєць по 17 гривень не буде? Як зміниться процедура закупівель для війська?
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.