свіже м'ясо

Гладка форма та приємний запах: як обрати свіже м'ясо – поради

Shutterstock

Одним з найзатребуваніших продуктів у сучасної людини є м'ясо. Незважаючи на все більшу кількість еко- та animal-активістів, сьогодні майже неможливо уявити свій щоденний раціон без м'ясних продуктів.

Враховуючи це, "Дивогляд" вирішив розповісти вам, як правильно обрати свіже м'ясо та визначити неякісний продукт. 

 

Спочатку спробуйте відчути запах м'яса. Він повинен бути м'яким та приємним. Будь-який різкий аромат свідчитиме про несвіжість продукту.

Придивіться до кольору. Він залежить від того, м'ясо якої тварини ви обираєте. Якщо це курка, то колір буде переважно блідо-рожевим, баранина – червоно-коричневим, свинина – червоно-рожевим.

Зауважте, що чим старішою є тварина, тим темнішим буде її м'ясо.

Також значення має й пружність продукту. За можливості, візьміть м'ясо в руки та натисніть на нього. На свіжому продукті утвориться ямка, яка дуже швидко зникне. Якщо м'ясо лежить вже давно, то при натисканні ямка залишиться. 

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" повідомляв, що український міський голова похвалився своїми візитками з в'яленого м'яса.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше