картопля по-селянськи

Картопля по-селянськи: простий рецепт пікантної страви

Depositphotos

Смакуватиме на вечерю

Картопля по-селянськи стала однією з найпопулярніших страв, яка смакуватиме вам під час обіду або вечері. Рецептом пікантної картоплі з вами ділиться "Дивогляд".

Інгредієнти:

  • картопля – 500 гр;
  • часник – 4-5 зубчиків;
  • соняшникова олія – 2-3 ст. л;
  • розмарин або тим'ян – 2-3 гілочки;
  • сіль і перець (за смаком).

Приготування:

  1. Картоплю ретельно помийте і поставте варити, не знімаючи шкірку. Варіть до напівготовності, а після цього дістаньте картоплю з води і обсушіть паперовими рушниками. Кожну картоплину розріжте на кілька частин;
  2. У форму для випікання налийте 2-3 ст.л. олії і розмажте за допомогою кулінарного пензлика. Викладіть картоплю в один шар, щоб вона краще пропеклася;
  3. Поствате форму у розігріту до 210°С духовку і додайте 4-5 зубчиків часнику. Для більшого аромату і різкішого смаку вичавіть часник зверху на картоплю;
  4. Також викладіть у форму для випікання 2-3 гілочки свіжого чебрецю або розмарину. Запікайте в режимі грилю або конвекції впродовж 10-15 хвилин. За потреби регулюйте час приготування.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як приготувати молоду картоплю, щоб вона не розварилася.

Дивіться також відео 5 каналу: "Люди можуть вибігти з хати, а я б живцем згоріла": куди евакуйовують лежачих пацієнтів

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ