Смакуватиме на вечерю
Картопля по-селянськи стала однією з найпопулярніших страв, яка смакуватиме вам під час обіду або вечері. Рецептом пікантної картоплі з вами ділиться "Дивогляд".
Інгредієнти:
- картопля – 500 гр;
- часник – 4-5 зубчиків;
- соняшникова олія – 2-3 ст. л;
- розмарин або тим'ян – 2-3 гілочки;
- сіль і перець (за смаком).
Приготування:
- Картоплю ретельно помийте і поставте варити, не знімаючи шкірку. Варіть до напівготовності, а після цього дістаньте картоплю з води і обсушіть паперовими рушниками. Кожну картоплину розріжте на кілька частин;
- У форму для випікання налийте 2-3 ст.л. олії і розмажте за допомогою кулінарного пензлика. Викладіть картоплю в один шар, щоб вона краще пропеклася;
- Поствате форму у розігріту до 210°С духовку і додайте 4-5 зубчиків часнику. Для більшого аромату і різкішого смаку вичавіть часник зверху на картоплю;
- Також викладіть у форму для випікання 2-3 гілочки свіжого чебрецю або розмарину. Запікайте в режимі грилю або конвекції впродовж 10-15 хвилин. За потреби регулюйте час приготування.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як приготувати молоду картоплю, щоб вона не розварилася.
Дивіться також відео 5 каналу: "Люди можуть вибігти з хати, а я б живцем згоріла": куди евакуйовують лежачих пацієнтів
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.