Кабачок можна назвати найбільш літнім овочем, який додають до великої кількості страв
Саме тому "Дивогляд" вирішив розповісти вам про легку запіканку з кабачків, рецептом якої поділився український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Ця страва стане чудовим варіантом для легкого обіду або вечері. Вона не потребує великої кількості інгредієнтів та багато часу на приготування.
Вам знадобляться:
- 2 середніх кабачки;
- 200 мл томатного соку;
- 100 г твердого сиру;
- 20 г вершкового масла;
- сіль і перець (за смаком).
Спосіб приготування:
- Кабачки наріжте пластинками товщиною 2-3 мм. Для цього можете використати спеціальну овочерізку або терку;
- Покладіть овоч у ємність для випікання, залийте їх томатним соком і змастіть вершковим маслом (можна заздалегідь розтопити);
- Твердий сир натріть на великій терці і посипте ним кабачки. Зверху викладіть другий шар кабачків і постійно повторюйте процедуру;
- Посуд для випікання поставте у розігріту до 180°С духовку на 25 хв.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як приготувати молоду картоплю, щоб вона не розварилась.
Читайте також: Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram – Дивогляд 5.UA.