приготовані кабачки

Томатна запіканка з кабачків – рецепт від Євгена Клопотенка

Shutterstock

Кабачок можна назвати найбільш літнім овочем, який додають до великої кількості страв

Саме тому "Дивогляд" вирішив розповісти вам про легку запіканку з кабачків, рецептом якої поділився український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Ця страва стане чудовим варіантом для легкого обіду або вечері. Вона не потребує великої кількості інгредієнтів та багато часу на приготування. 

Вам знадобляться:

  • 2 середніх кабачки;
  • 200 мл томатного соку;
  • 100 г твердого сиру;
  • 20 г вершкового масла;
  • сіль і перець (за смаком).

Спосіб приготування:

  1. Кабачки наріжте пластинками товщиною 2-3 мм. Для цього можете використати спеціальну овочерізку або терку;
  2. Покладіть овоч у ємність для випікання, залийте їх томатним соком і змастіть вершковим маслом (можна заздалегідь розтопити);
  3. Твердий сир натріть на великій терці і посипте ним кабачки. Зверху викладіть другий шар кабачків і постійно повторюйте процедуру;
  4. Посуд для випікання поставте у розігріту до 180°С духовку на 25 хв.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як приготувати молоду картоплю, щоб вона не розварилась.

Читайте також: Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram – Дивогляд 5.UA.



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ