Гаспачо

Холодний томатний суп з полуницею: оновлений рецепт гаспачо

ukr.media

Чудове охолодження у спеку

У спекотні літні дні як ніколи хочеться скуштувати щось прохолодне. Для цього чудово підійде холодний томатний суп гаспачо. "Дивогляд" ділиться з вами незвичним рецептом цієї страви, особливістю якої є наявність у складі полуниці.

Інгредієнти:

  • огірки – 100 гр;
  • томати – 250 гр;
  • полуниця – 220 гр;
  • перець болгарський – 70 гр;
  • часник свіжий – 1 гр;
  • сіль – 3 гр;
  • оливкова олія – 20-25 гр;
  • м’якуш білого хліба – 50 гр.

Спосіб приготування: 

  1. Огірки, томати і болгарський перець очистіть від шкірки. Полуницю помийте і позбудьтеся "хвостиків";
  2. Притрусіть овочі та полуницю сіллю, часником та оливковою олією. За смаком можна використати копчену паприку та винний оцет;
  3. Додайте м'якушку хліба і збийте все блендером. Готову страву поставте в холодильник і зберігайте там весь час;
  4. При подачі налийте гаспачо в тарілку, полийте суп оливковою олією і додайте свіжий огірок або шматочки полуниці. За бажанням можна прикрасити базиліком і сушеним хлібом (сухарями).

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами рецептом морозива від українського шеф-кухаря.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ