Хрумкі малосольні огірочки чудово смакують влітку, як у вигляді звичайної нарізки, так і в салаті
"Дивогляд" поділиться з вами порадами щодо того, як засолити огірки з йодованою сіллю.
Поки в Україні зберігається дефіцит звичайної кам'яної солі, варто заощадити запаси і, при можливості, шукати корисну альтернативу. Гідним замінником може стати йодована сіль.
Знаменитий український шеф-кухар Євген Клопотенко оприлюднив рецепт приготування малосольних огірків саме з альтернативою кам'яній солі.
"Так, всі ми звикли до думки, що для консервації й соління підходить лише кам’яна сіль. Але, на нашу думку, це твердження трохи перебільшено. Бо кількість йодиду калію в такій солі мінімальна, і це ніяк не впливатиме на загальний смак", – запевняє шеф-кухар.
Інгредієнти (на банку 1,5 л):
- огірки – 1 кг;
- йодована сіль (без гірки) – 2 ст. л;
- перець чілі – 10 г;
- столова газована вода – 800 мл;
- часник – 6 зубчиків;
- набір спецій для консервації.
Спосіб приготування:
- Огірки ретельно промийте від піску і покладіть у велику глибоку ємність. Залийте холодною водою і залиште на столі на 20-30 хв. Це надасть овочам більше хрусткості;
- Зелень, яку плануєте покласти на дно банки, ретельно помийте і крупно поріжте. Викладіть в банку;
- Промийте перець чілі і поріжте його тонкими кружечками. Після цього очистіть зубчики часнику і притисніть їх плоским боком леза ножа. Додайте в банку до зелені, а зверху викладіть огірки так, щоб вони лежали дуже щільно один до одного;
- Висипте в банку 2 ст.л. йодованої солі і залийте 800 мл столової газованої води кімнатної температури. Залиште банку на кілька годин, а по завершенні цього часу поставте її в холодильник. Куштувати огірки можна вже за 3-4 години після цього.
Клопотенко також поділився порадами, які зроблять ваші огірки по-справжньому ідеальними:
- Обирайте невеликі огірки, довжина яких не перевищує 10 см. Також варто звертати увагу на жовті плями, а точніше їхню відсутність;
- Експериментуйте зі спеціями. На дно банки можна покласти, як звичайний набір (листя вишні, хрону, смородини, суцвіття кропу), так і додати нові інгредієнти і прянощі (наприклад, свіжий кріп або іншу зелень);
- Регулюйте кількість гострого перцю. Якщо вам подобається більш виражений смак – додайте більше гостроти;
- Заливати огірки краще не фільтрованою водою, а звичайною мінеральною. Так процес засолення буде дещо швидшим.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як обрати безпечні огірки.
Читайте також: Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA.