Паска-крафін

Паска-крафін: оригінальний рецепт від українського шеф-кухаря

klopotenko / Instagram

Смачна та проста у приготуванні

Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом паски-крафіна. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на його Instagram.

Інгредієнти:

  • 1 кг листково-дріжджового тіста;
  • по 100 г сушеної журавлини, кураги, маку, вершкового масла та коньяку;
  • по одній пачці меленої кориці та шоколаду;
  • 100-150 г цукру;
  • один жовток.

Рецепт:

  • Спершу треба розморозити тісто, поділити його на смужки, а стіл присипати борошном. Ці смужки складіть на столі одна на одну та трохи розкачайте.
  • Далі наріжте кубиком курагу, змішайте з журавлиною та залийте коньяком. Масло слід розтопити та змастити ним тісто. Зверху тісто посипте маком, цукром, корицею та подрібненим шоколадом. Також викладіть курагу та журавлину.
  • Потім згорніть тісто рулетом і закрутіть равликом. Застеліть форми для випікання пергаментом і змастіть маслом. Викладіть тісто у форми та поставте підходити на 30-40 хв.
  • Наостанок змастіть жовтком і випікайте близько 50-60 хв при температурі 180 градусів.

"Все, у вас є домашня, м'яка всередині та хрумка зовні, пасочка. І ви приготували її власноруч, вклавши всю свою любов. А тепер можете передавати цю любов рідним, пригощаючи їх святковою випічкою", – йдеться у повідомленні.

Раніше "Дивогляд" ділився пісним рецептом яблучного штруделя з родзинками та горіхами.

Дивіться також відео 5 каналу: "Нє уходітє с Лаври! Нє ставайте прєдатєлямі": Паша Мерседес записав відео до УПЦ мп

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ