Курячий стейк

Як і навіщо замочувати курку перед приготуванням – поради

Shutterstock

М'ясо тварин і птахів може бути небезпечним для здоров'я, якщо неправильно приготувати його перед споживанням. Зокрема, це стосується курки

Однією з обов'язкових процедур є замочування тушки птаха. Навіщо це потрібно і як правильно замочувати курку, розповідає "Дивогляд".

М'ясо курки, вирощеної на птахофабриці, може містити у собі гормони росту та різні види антибіотиків. У свою чергу ці компоненти можуть негативно відобразитися на здоров'ї людини.

Перед приготуванням курки з неї необхідно вилучити гормони та антибіотики. Для цього треба на декілька годин замочити курку у звичайній воді без солі. Після цього злийте воду і промийте м'ясо під проточною водою.

Також можна вимочувати курку у мінеральній воді впродовж чотирьох годин, а після цього промити тушку під проточною водою. Разом із цим, мінеральна вода робить м'ясо більш ніжним та соковитим.

Для додавання аромату і приємного присмаку можна зробити маринад на основі лимонного соку. В 1 л води розчиніть 3 ст.л. солі та 1 ч.л. лимонного соку (або лимонної кислоти). Вимочуйте м'ясо у розчині близько трьох годин і по завершенні часу промийте курку під проточною водою.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, що експерти назвали найшкідливіші частини курки.

Дивіться також відео 5 каналу: Новий союз між поляками та українцями – зітканий мільйонами рук, сердець, сліз | Особливий погляд

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ