Курка

Експерти назвали найшкідливіші частини курки

Shutterstock

Не завдавайте шкоди своєму здоров'ю

Курятина – це один з найпопулярніших видів м'яса, яке обирають українці. Воно також вважається дієтичним, тому курку часто вживають прихильники правильного харчування.

Однак, не всі частини цього птаха є корисними. Детальніше про це розповідає "Дивогляд". 

Фахівці вважають, що найшкідливішою частиною курки є шкірка. По-перше, вона не містить жодних вітамінів або корисних мікроелементів. По-друге, шкірка має високий рівень холестерину та жиру, що також негативно відображається на здоров'ї людського організму. 

Найважливіше – у шкірці курки можуть міститися залишки хлору. Саме вони надають вже несвіжим куркам більш привабливого вигляду, що лише "на руку" продавцям. 

Експерти радять вживати м'ясо цього птаха лише після того, як з нього буде знята шкірка. Саме тому курячі крила, які складаються з кістки та шкірки, вживати не рекомендовано. 

Серед нутрощів курки найшкідливішими вважаються легені. Річ у тому, що вони можуть містити такі бактерії, як лістерія, що погано піддаються термічній обробці. Через це, в результаті вживання курячих легенів є високий ризик отруїтися. 

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами рецептом піци, яка не зашкодить фігурі.

Дивіться також відео 5 каналу: Харчування під час війни: як перестати заїдати стрес – Поради Оксани Скиталінської.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram – Дивогляд 5.UA.

Читайте також: Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ