3 корисних рецептів сендвічів

Сендвічі та бутерброди є одними з найпопулярніших сніданків. Їхнє приготування займає мінімальну кількість часу, а організм залишається ситим до обіду.

Однак, традиційні рецепти цих страв містять у собі продукти, що не є корисними для нашого організму.

На щастя, "Дивогляд" підготував для вас корисну альтернативу класичним бутербродам. Щодо їхньої користі ви можете не перейматися.

Сендвіч з тунцем і помідорами

Сендвіч
Сендвіч
Фото: Shutterstock

Інгредієнти

  • тостовий хліб – 2 шматочки
  • тунець у власному соку – 50 гр
  • помідор – 1/2 шт.
  • огірок – 1/2 шт.
  • листя салату – 2 шт.
  • сметана або натуральний йогурт – 2 ст.л.

Приготування

Злийте рідину з консервованого тунця, розімніть рибу виделкою та змішайте зі сметаною чи йогуртом. Викладіть на одну частину хлібу листя салату та порізаний кружечками огірок. Зверху нього обережно покладіть рибу, тунець та порізаний круженками помідор. Останнім шаром покладіть другий лист салату та накрийте хлібом. 

Читайте також: Без підрахунку калорій: як визначити правильний розмір порції – дієтолог.

Сендвіч з авокадо та яйцем

Сендвіч з авокадо
Сендвіч з авокадо
Фото: Shutterstock

Інгредієнти 

  • хліб – 2 шматочки
  • варене яйце – 1 шт
  • вершковий сир
  • авокадо – 1/2 шт
  • помідор – 1/2 шт
  • лимонний сік – 1 ч.л.
  • сіль та перець (за смаком)

Приготування

Розімніть авокадо виделкою, полийте лимонним соком та додайте за смаком сіль та перець. Шматочки хліба підсмажте на антипригарній сковорідці, або у тостері. Коли хліб трошки охолоне – змажте його вершковим сиром, викладіть авокадо, помідор та розрізане навпіл варене яйце. За бажанням, накрийте зверху іншим шматком хліба. 

Читайте також: Корисний смаколик: рецепт панкейків з рисового борошна.

Сендвіч з арахісовою пастою та бананом 

Сендвіч з арахісовою пастою та бананом
Сендвіч з арахісовою пастою та бананом
Фото: Shutterstock

Інгредієнти

  • хліб – 2 шматочки
  • арахісова паста 
  • банан – 1 шт
  • фініковий сироп – 1 ч.л.
  • подрібнені горіхи

Приготування

Змажте обидва шматочки хліба арахісовою пастою та викладіть нарізаний кільцями банан. Полийте зверху фініковим сиропом, або сиропом топінамбура для солодкості та аромату. За бажанням, додайте подрібнені горіхи та накрийте іншим шматочком хліба.

А який з цих сендвічів ви скуштуєте першим? 

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав про 10 сніданків, із яких найкраще  розпочинати свій день.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше