Вареники

Смакуватимуть на Масницю: рецепт солодких вареників від українського шеф-кухаря

Shutterstock

Масниця – це не лише про ароматні млинці, але й про смачнющі вареники з різними начинками

Напевно кожен у дитинстві куштував вареники із різними начинками: із картоплею, капустою, сиром чи вишнею. "Дивогляд" із посиланням на Instagram українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка ділиться з вами оригінальним рецептом сирних вареників із маком для Масляного тижня.

Інгредієнти

Для тіста: 

  • 500 гр. борошна;
  • 250 мл гарячої води;
  • 4 ст. л. соняшникової олії;
  • 1 дрібка цукру;
  • ½ ч.л. солі.

Для начинки:

  • 500 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 5 ст. л. маку;
  • 2 ст. л. цукру.

Для соусу:

  • 2-3 ст.л. сметани;
  • 2-3 ст.л. згущеного молока;
  • цедра лимона до смаку.

Приготування

  1. У 500 гр. сиру поступово додавайте необхідну кількість води та олію. Потрохи перемішуйте доки не отримаєте однорідну суміш. Потім додайте цукор та сіль і знов перемішайте. 
  2. Залиште тісто під плівкою на 20 хвилин та переходьте до приготування начинки. 500 грамів сиру розітріть виделкою. Додайте яйце, мак та цукор. 
  3. Щойно ви зліпили вареники – покладіть їх у морозильну камеру на 30-40 хвилин. За цей час ви встигнете приготувати соус.
  4. Поєднайте разом сметану, згущене молоко та натерту цедру лимону. Для зручності можна використовувати міксер. 

Коли ваші вареники будуть готові – полийте їх соусом та за бажанням можете прикрасити фруктами чи ягодами. 

Така страва стане дуже смачним десертом та "родзинкою" на вашому столі. 

Готувати – це легко! Смачного! 

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як приготовити найсмачніший сирний тост

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ