Масниця – це не лише про ароматні млинці, але й про смачнющі вареники з різними начинками
Напевно кожен у дитинстві куштував вареники із різними начинками: із картоплею, капустою, сиром чи вишнею. "Дивогляд" із посиланням на Instagram українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка ділиться з вами оригінальним рецептом сирних вареників із маком для Масляного тижня.
Інгредієнти
Для тіста:
- 500 гр. борошна;
- 250 мл гарячої води;
- 4 ст. л. соняшникової олії;
- 1 дрібка цукру;
- ½ ч.л. солі.
Для начинки:
- 500 г сиру;
- 1 яйце;
- 5 ст. л. маку;
- 2 ст. л. цукру.
Для соусу:
- 2-3 ст.л. сметани;
- 2-3 ст.л. згущеного молока;
- цедра лимона до смаку.
Приготування
- У 500 гр. сиру поступово додавайте необхідну кількість води та олію. Потрохи перемішуйте доки не отримаєте однорідну суміш. Потім додайте цукор та сіль і знов перемішайте.
- Залиште тісто під плівкою на 20 хвилин та переходьте до приготування начинки. 500 грамів сиру розітріть виделкою. Додайте яйце, мак та цукор.
- Щойно ви зліпили вареники – покладіть їх у морозильну камеру на 30-40 хвилин. За цей час ви встигнете приготувати соус.
- Поєднайте разом сметану, згущене молоко та натерту цедру лимону. Для зручності можна використовувати міксер.
Коли ваші вареники будуть готові – полийте їх соусом та за бажанням можете прикрасити фруктами чи ягодами.
Така страва стане дуже смачним десертом та "родзинкою" на вашому столі.
Готувати – це легко! Смачного!
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як приготовити найсмачніший сирний тост.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram – Дивогляд 5.UA.