Професійна куховарка 76-річна Ганна Морозова півстоліття готує їжу і має власний рецепт пісної страви. Її фірмові борщі діти дуже люблять. Про це мовиться в сюжеті у програмі #НЕБАЙДУЖА на "5 каналі".
Господиня каже: "Я готую цей борщ за бабусиним рецептом. Він такий простий. Беремо цибулю, буряк, картоплю, моркву, зелень, петрушку, кріп. Потім на тертку тремо буряк, моркву, пасерую лук, морковочку, буряк, а потім додаю томатну пасту. Окремо вариться бульйон, де картопля і капуста. Додаємо часник і сметану".
Як справжня українська господиня, вона любить, щоб на столі були свіже сало та смалець. А всі овочі – з власного городу.

"На городі виросла картопля, капуста, бурячок, морква, тому що домашні овочі набагато смачніше, ніж ті, що ти на ринку купуєш. На борщ усі продукти я сама вирощую", – розповідає Ганна Морозова.
Для онуків, які приїжджають до бабусі в село, накриває стіл. Тут і деруни, або картопляні млинці, які популярні не лише в українській, а й в польській, білоруський та німецькій кухнях. Також тутешні господині мають рецепт унікальних вареників, які на честь села назвали "данилівськими". Готують їх із різними начинками: картоплею, капустою, сиром і навіть із калиною.
Онука Ганни Морозової Наталія каже, що бабуся готує дуже смачно і їй дуже подобаються варенички.

Господиня Любов Бондаренко також додала: "Якщо приходить весна і вишні наспіли, ліпимо з вишнями, черешнями. Ліпимо з малиною, калиною. Вони потребують більше цукру, але вони дуже смачні. А ще я готую вареники на дріжджах! Без молока, тільки вода, дріжджі, цукор, сіль і борошно. Замішую, ставлю в тепле місце, щоб вони підійшли, через 45 хвилин, як тісто піднялося, я починаю їх ліпити. Дуже смачні вареники на дріжджах з картоплею, капустою. Не можна найти таку людину, яка не любить вареників, вони самі до рота лізуть!"
А після гарного застілля можна й заспівати.
Дивіться повну версію соціального ток-шоу #НЕБАЙДУЖА, в якому ми розвіюємо міфи про шкідливі продукти, познайомимо вас із рухом "боді-позитив" та його представницями, а також вустами лікарів та дієтологів дамо поради:
Олена Царенко, "5 канал"