"Борщ за бабусиним рецептом": як в Україні готують національні страви та чим пригощають онуків

Українські страви Фото з відкритих джерел
Справжня українська господиня любить, щоб на столі були свіже сало та смалець

Професійна куховарка 76-річна Ганна Морозова півстоліття готує їжу і має власний рецепт пісної страви. Її фірмові борщі діти дуже люблять. Про це мовиться в сюжеті у програмі #НЕБАЙДУЖА на "5 каналі".

Господиня каже: "Я готую цей борщ за бабусиним рецептом. Він такий простий. Беремо цибулю, буряк, картоплю, моркву, зелень, петрушку, кріп. Потім на тертку тремо буряк, моркву, пасерую лук, морковочку, буряк, а потім додаю томатну пасту. Окремо вариться бульйон, де картопля і капуста. Додаємо часник і сметану".

Як справжня українська господиня, вона любить, щоб на столі були свіже сало та смалець. А всі овочі – з власного городу.

Українське застілля
Українське застілля5 канал

"На городі виросла картопля, капуста, бурячок, морква, тому що домашні овочі набагато смачніше, ніж ті, що ти на ринку купуєш. На борщ усі продукти я сама вирощую", – розповідає Ганна Морозова.

Для онуків, які приїжджають до бабусі в село, накриває стіл. Тут і деруни, або картопляні млинці, які популярні не лише в українській, а й в польській, білоруський та німецькій кухнях. Також тутешні господині мають рецепт унікальних вареників, які на честь села назвали "данилівськими". Готують їх із різними начинками: картоплею, капустою, сиром і навіть із калиною.

Онука Ганни Морозової Наталія каже, що бабуся готує дуже смачно і їй дуже подобаються варенички.

Українське застілля
Українське застілля5 канал

Господиня Любов Бондаренко також додала: "Якщо приходить весна і вишні наспіли, ліпимо з вишнями, черешнями. Ліпимо з малиною, калиною. Вони потребують більше цукру, але вони дуже смачні. А ще я готую вареники на дріжджах! Без молока, тільки вода, дріжджі, цукор, сіль і борошно. Замішую, ставлю в тепле місце, щоб вони підійшли, через 45 хвилин, як тісто піднялося, я починаю їх ліпити. Дуже смачні вареники на дріжджах з картоплею, капустою. Не можна найти таку людину, яка не любить вареників, вони самі до рота лізуть!"

А після гарного застілля можна й заспівати.

Дивіться повну версію соціального ток-шоу #НЕБАЙДУЖА,  в якому ми розвіюємо міфи про шкідливі продукти, познайомимо вас із рухом "боді-позитив" та його представницями, а також вустами лікарів та дієтологів дамо поради:

Олена Царенко, "5 канал"

Попередній матеріал
Відро води і "Елегія на смерть пуделя": чому Бетховена вважали композитором-диваком
Наступний матеріал
"Мати Апостолів": новий український фільм, в якому все по-справжньому – і БТРи, і емоції
Loading...